Webnoviny - Rôzne

Nemocnica L. Pasteura by mala zredukovať počet lôžok

Košická Univerzitná nemocnica L. Pasteura v súvislosti s prípravou transformácie na akciovú spoločnosť robí rad racionalizačných opatrení.

Foto: fnlp.sk (WEBNOVINY) – Nemocnica má v súčasnosti 1 616 lôžok a na základe zámerov ministerstva zdravotníctva by mala zrušiť desať až pätnásť percent lôžok, teda približne o 160 až 240. Ako uviedla hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová, hlavným kritériom redukcie bude využitie lôžok. Dodala, že zníženie počtu lôžok neovplyvní dostupnosť a kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti v košickej univerzitnej nemocnici.

Celková zadlženosť nemocnice k 31. marcu tohto roka bola 76 miliónov eur. „Nové vedenie univerzitnej nemocnice pod vedením riaditeľky Ivety Marinovej, ktorá je oficiálne vo funkcii od druhej polovice januára tohto roka, prijíma opatrenia, aby sa nemocnica ďalej nezadlžovala. Nemocničným pracoviskám boli určené finančné limity a usilujeme sa o zníženie nákladov na energie, na lieky a na špeciálny materiál,“ informovala Oravcová. Nemocnica rokuje aj s dodávateľmi o splátkových kalendároch a odpustení penále. Prioritou vedenia nemocnice je zainteresovať do ozdravného procesu všetkých zamestnancov s cieľom dosiahnuť efektívnejšie hospodárenie pri udržaní kvality poskytovanej zdravotníckej starostlivosti.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM