Lenka Fedorová Správy

Nemocnica v Šaci s novinkou: Na čele má nového riaditeľa, FOTO vnútri

Nemocnica v Šaci začala mesiac marec pod novým vedením. Na jej čelo si zasadol známy lekár.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica v Šaci s novinkou: Na čele má nového riaditeľa, FOTO vnútri
Zdroj: TASR

Nemocnice Košice-Šaca, má od 1. marca 2016 nového riaditeľa. Stal sa ním MUDr. Ján Slávik, MBA, ktorý doposiaľ zastával funkciu medicínskeho riaditeľa nemocnice. Vo funkcii nahradil Ing. Michala Pišoju, ktorý riadil nemocnicu od decembra 2014, a ktorý aj naďalej ostáva v jej vedení ako podpredseda predstavenstva.

Slávik pôsobí v nemocnici od roku 2006

Svoju odbornú prax po absolvovaní vysokoškolských štúdií začal MUDr. Slávik v roku 1987 v Univerzitnej nemocnici Luisa Pasteura v Košiciach ako ordinár na oddelení anestézie a intenzívnej medicíny. MUDr. Slávik pôsobí v nemocnici už od roku 2006, kedy sa stal primátorom Oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny. V roku 2007 zastával pozíciu pozíciu námestníka Nemocnice Košice-Šaca pre liečebno – preventívnu starostlivosť.

V rokoch 2008 – 2014 pôsobil zároveň aj vo funkcii námestníka a člen dozornej rady spoločnosti. od roku 2015 bol medicínskym riaditeľom a členom predstavenstva spoločnosti. Od novembra 2015 je členom rady Asociácie nemocníc Slovenska.

„Hlavnou prioritou je určite ponúknuť služby našej nemocnice, ktoré sú na špičkovej úrovni, bližšie obyvateľom Košíc a rozšíriť tak portfólio našej 120 tisícovej spádovej oblasti, o ktorú sa staráme. V krátkom čase otvoríme nové moderné Ambulancie AGEL Nemocnice Košice – Šaca v centre mesta, kde budeme poskytovať kvalitu a dostupné služby bez čakacích dôb našim pacientom,“ vysvetľuje riaditeľ MUDr. Ján Slávik, MBA.

Za svoje úspechy získal medailu

MUDr. SLÁVIK je spoluautorom vysokoškolských skrípt pre lekársku fakultu v odbore anesteziológia a intenzívna medicína, je školiteľom SARA (Slovenská akadémia regionálnej anestézie) a členom Európskej a Slovenskej spoločnosti anestézie a intenzívnej medicíny (ESA, SSAIM).V roku 2014 ukončil špecializačné štúdium špecializačnom odbore Zdravotnícky manažment a financovanie, absolvoval vzdelávací program EMBA.

Slávik je doktor medicíny so špecializáciou anesteziológia a resuscitácia. Za dosiahnuté významné výsledky a úspechy v medicínskej činnosti v roku 2013 bol ocenený bronzovou medailou Slovenskej lekárskej spoločnosti v odbore anesteziológia a intenzívna starostlivosť.

Nový riaditeľ nemocnice v Šaci
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM