Kultúra

Nenechajte ich sedieť doma: Najkrajšie výlety s deťmi v okolí Košíc

Lámete si hlavu nad tým, ako deťom spríjemniť prázdniny? Možno vás inšpirujú naše tipy na zaujímavé výlety v okolí Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Nenechajte ich sedieť doma: Najkrajšie výlety s deťmi v okolí Košíc
Zdroj: TASR

Poznáte to. Je leto a vy premýšľate ako vašim deťom urobiť tie najkrajšie prázdniny. V Košiciach to už poznáte. Čo tak vyraziť von z mesta? Prinášame vám pár tipov, ako prežiť s deťmi nezabudnuteľné prázdniny.

Ošaľ še – rekreačno-zábavný park pri Košiciach

Len desať minút autom z Košíc na vás čaká posedenie pri pive, hudba a pre vašich najmenších skvelé atrakcie, štvorkolky a mnoho ďalšieho. Vstup do parku je pre všetkých voľný.

Jazda na koni v Trebejove

Niet, snáď, dieťaťa, ktoré by nesnívalo o svojom vlastnom koníkovi. To je často ťažké splniť, môžete ich však vziať na ranč do Trebejove, kde si budú môcť na koňoch zajazdiť. Certifikovaný inštruktor jazdy na koni vás naučí od základov klasický jazdecký štýl, či neskôr aj pokročilý v anglickom aj westernovom sedle. S vašimi deťmi tak budete môcť spoznať svet z konského chrbta.

Náučný chodník Jasovská skala

Pokiaľ premýšľate nad aktívnejším výletom, vyberte sa deťmi na Jasovskú skalu. Nenáročná túra ponúka krásne výhľady, nevyžaduje si veľkú kondíciu a návštevu tohto náučného chodníka môžete spojiť s návštevou Jasovskej jaskyne či jazera. Náučný chodník tvorí okruh, a teda začiatok a koniec je v jednom mieste.

Archeologický skanzen Nižná Myšľa

Počas archeologického výskumu pri Nižnej Myšli boli nájdené pamiatky otomanskej kultúry. Obec sa tak stala významným náleziskom staršej doby bronzovej. Ak sa tak vyberiete, môžete si pozrieť repliku pôvodného obydlia, rekonštrukciu vstupnej brány, ako aj zvyšky príbytkov.

Slanecký hrad

Hrady nás fascinujú snáď odmalička. Niet divu, veď najkrajšie spomienky z hradov máme zo školských čias. Vybrať sa na Slanecký hrad preto môže byť skvelou voľbou aj pre vás a vaše ratolesti. Hrad sa nachádza priamo nad obcou Slanec, ktorá je od Košíc vzdialená približne 33 km.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM