Tlačové správy

Nepremárnite babie leto: Investujte do zdravia, alebo do kvality bývania

Slnečné dni babieho leta lákajú von a aj tí najväčší domasedi rozmýšľajú nad tým, ako ich nepremárniť a využiť naplno. Možností je nepreberne, ale určite medzi najhoršie z nich patria nákupy, či fajčenie po reštauráciách a baroch.

Ilustračný obrázok k článku Nepremárnite babie leto: Investujte do zdravia, alebo do kvality bývania
Zdroj: Dnes24.sk

Urobte niečo pre svoje zdravie a ak máte menšie deti, tak aj pre nich. Babie leto je ideálnym časom na pobyt na horách, pri poznávacej turistike, alebo v kúpeľoch. Zoberte deti do Vysokých Tatier na Štrbské Pleso do rodinného Hotela Solisko, navštívte wellness v Bardejovských kúpeľoch, či v moravských Kúpeľoch Luhačovice. Ak ste kedysi typickým, ale dnes už vymierajúcim druhom Slováka, ktorý najradšej trávil voľno na ,,malte“, aj pre vás máme tip. Využite pekné dni na rekonštrukciu strechy kvalitnými pálenými škridlami Tondach, či na výmenu starých fučiacich okien za najmodernejšie kvalitné drevené od Makrowinu Detva, alebo si dajte nainštalovať na dom solárne zariadenie od Thermo-solaru Žiar nad Hronom na prípravu teplej úžitkovej vody pre celú rodinu. A keď sa zima opýta, čo ste robili v (babom) lete, môžete sa len usmievať.

Jedným z najkrajších miest vo Vysokých Tatrách je Štrbské Pleso, ktoré je bezkonkurenčne najobľúbenejším miestom na prechádzky vo Vysokých Tatrách. Okolo plesa vedie 2,2 km dlhý udržiavaný chodník, ktorý vyhovuje aj vozičkárom, starým ľuďom, malým deťom i matkám s kočíkmi. Celá trasa vedie po rovine a poskytuje nádherné výhľady. Popri jazere je vybudovaná aj kyslíková dráha so šiestimi stanovišťami z dreveno-kovových konštrukcií športového náčinia. Ich použitie je zdarma. Štrbské Pleso je aj základňou pre nenáročné i náročné túry. Najmenším deťom stačí na unavenie prechádzka po Plese, pre zdatnejšie do 10 rokov je obľúbeným cieľom túr Chata pod Soliskom, Popradské pleso, Jamské pleso, či vodopád Skok. Tínedžeri zvládnu aj výstup na Chatu pod Rysmi, či túry na Batizovské pleso, alebo Ostrvu. Dospelí a dospievajúci využívajú Štrbské Pleso ako základňu pre výstupy na Kriváň, Rysy a Solisko. Ideálne je, keď rodina s deťmi vo vysokohorskom prostredí na Štrbskom Plese aj býva. Nielen alergici, ale každý ocení vzduch plný kyslíka a vône ihličnanov.

Pre rodiny s deťmi ponúka atraktívne ubytovanie rodinný Hotel Solisko, situovaný priamo na brehu Štrbského plesa. V prípade nepriaznivého počasia je k dispozícii wellness a fitness zóna. Reštaurácia hotela s názvom ,,Al lago“ ponúka špeciality vynikajúcej mediteránskej kuchyne, doplnenú o tradičné slovenské jedlá, ktorá uspokojí každého. Vyberú si aj deti, majú tu na výber aj taliansku pizzu, špagety, rôzne cestoviny a v sezóne aj domáce hamburgery. Hotel Solisko má k dispozícii 26 izieb, z toho 5 DeLuxe a jedna bezbariérová. Susedné izby prepojené dverami umožňujú vytvorenie ,,rodinných dvojizieb“, v prípade potreby sa dajú využiť aj prístelky. Hneď vedľa jedálne je miestnosť na hranie, kde majú deti k dispozícii hračky. Samozrejmosťou je v celom hoteli wifi pripojenie zdarma. Z terasy hotelovej reštaurácie je to k vode len pár metrov a je z nej úchvatný výhľad na štíty. Rodiny s deťmi si môžu urobiť celodenný výlet do akvaparkov, k dispozícii majú v 25 km vzdialenom Poprade Aquacity, alebo to majú 48 km do Tatralandie pri Liptovskom Mikuláši. Pre deti je veľkou atrakciou aj zubačka z Tatranskej Štrby na Štrbské Pleso, či električka zo Štrbského Plesa do Popradu.

Dobrú kuchyňu so švédskymi stolmi, pekné výhľady na kúpeľné domy, posedenie v rozľahlom parku, či prechádzky po okolitých horách ponúkajú aj Bardejovské kúpele. Babie leto je ideálnym časom na pobyt v kúpeľoch – nie je až tak horúco ako v pravom lete a kvalita všetkých služieb je rovnaká. Jesenný čas ocenia hlavne starší ľudia, ale aj návštevníci so srdcovo-cievnymi ochoreniami, či ľudia s nadváhou a pohybovými ťažkosťami. Zo všetkých slovenských kúpeľov majú Bardejovské najširšie indikačné zameranie. Liečia sa tu onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest, choroby pohybového ústrojenstva a ženské ochorenia. Kúpele však už nie sú len pre dlhodobo chorých, alebo na prevenciu. Každý si tu môže užívať denne otvorený komplex Wellness Spa v hoteli Ozón, kde je bazén otvorený denne v čase 11.00–21.00 h. a saunový svet v čase 13.00–21.00 h. V stredu až nedeľu sú prístupné aj fitness, masáže a solárium. Bardejovské kúpele sú v súčasnosti jednými z najlepšie vybavených liečebných zariadení, kde sa snúbi bohatá jedinečná tradícia a moderné liečebné postupy. Patria k najobľúbenejším, najnavštevovanejším a počtom 907 používaných lôžok k najväčším slovenským kúpeľom.

Pre Slovákov sú atraktívne nielen domáce kúpele, ale radi navštevujú aj moravské Kúpele Luhačovice. Len za prvý polrok ich tu bolo viac ako tisíc a do konca roka očakávajú rekordnú – viac ako dvojtisícovú návštevnosť slovenských rekreantov. Slováci si našli k Luhačoviciam cestu a stali sa najrýchlejšie rastúcim trhom pre tunajšie kúpele. K najobľúbenejším pobytom sa radia predĺžené wellness víkendy, relaxačné pobyty, týždenné pre seniorov, ale aj klasické liečebné pobyty. Na kúpeľné pobyty je najobľúbenejší štvorhviezdičkový Jurkovičov dom a na wellness rovnako štvorhviezdičkový hotel Alexandria. V Luhačoviciach sa dá príjemne stráviť deň prechádzkami, posedením vo vynovenom kúpeľnom parku, ochutnávaním tunajších svetoznámych minerálnych vôd na čele s Vincentkou a obdivovaním rozprávkovo krásnych stavieb v štýle ľudovej secesie, ktoré tu po sebe zanechal Dušan Jurkovič. Najnovšie sa do Luhačovíc chodí aj za gurmánskymi zážitkami.Najväčším lákadlom pre Slovákov je súbor Jurkovičových stavieb – Jurkovičov dom, Vila Chalúpka, Vila Jastrabie, Vodoliečebné kúpele, Riečne a slnečné kúpele a Hudobný pavilón. Kúpele Luhačovice sa o tieto architektonické skvosty starajú a udržiavajú tak Jurkovičov odkaz. Slovákov oslovuje, popri histórii, aj blízkosť. Luhačovice sú po ceste vzdialené iba 25 km od hraničného prechodu Drietoma – Starý Hrozenkov, 54 km od Trenčína a 165 km od Bratislavy.

Viac informácií je na: www.hotelsolisko.sk, www.kupele-bj.sk, www.LazneLuhacovice.czwww.HotelAlexandria.cz

Nepremárnite babie leto: Investujte do zdravia, alebo do kvality bývania
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM