Lenka Fedorová Kultúra

Neseďte doma a poďte sa v Košiciach zabaviť: 10 tipov na zaujímavé akcie

Košice sú mesto plné zábavy, kultúry, športu i oddychu. Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi a užite si nový týždeň plný parádnych akcií.

Ilustračný obrázok k článku Neseďte doma a poďte sa v Košiciach zabaviť: 10 tipov na zaujímavé akcie
Zdroj: TASR

HEREND – POKLADY Z PORCELÁNU

31. mája 2016, Východoslovenské múzeum v Košiciach

190 ročná porcelánová manufaktúra v Herende je so 750 zamestnancami v súčasnosti najväčšou porcelánovou manufaktúrou na svete. Jej cieľom je uchovávať a prenášať stáročné hodnoty, kde je krása, jedinečnosť a vysoká kvalita súčasťou každodenného života, vytvárať štýl a tak prekvapiť svet.

Nikolaj A. Rimskij Korsakov: MOZART A SALIERI / Marián Lejava: BOHOM MILOVANÝ

31. mája 2016 o 19:00, Štátne divadlo Košice

Milovníci opery si prídu na svoje. Komorná opera a súčasná opera sa stretnú v jeden večer, počas ktorého zaznejú dve jednoaktové opery zdanlivo spolu nesúvisiace. Jedna romantická a zároveň súčasná autorská opera mladého slovenského skladateľa Mariána Lejavu.

NIGHTWISH

1. júna 2016 o 17:00, Štadión Lokomotívy na Čermeli

Fínski fenomenálni Nightwish sa vracajú na Slovensko po minuloročnom triumfe v Banskej Bystrici. Síce nastalo niekoľko problémov ohľadne miesta koncertu, no nakoniec si ich najmä fanúšikovia z Košíc budú môcť naplno užiť.

STREDÁVKA: NOC DETÍ BY 436

1. júna 2016 o 21:00, Tabačka

Netradičná stredajšia párty v Tabačke. Zábava v letnom móde začne už podvečer v exteriéri pri vôni pečených klobás a cukrovej vaty v sprievode rytmov z vinylových platní DJ-a Problema. Neskôr si budú môcť návštevníci vychutnať v interiéri tanečnú verziu karaoke a neskôr ďalších DJ-ov.

FRAGILE – QUEEN TOUR

2. júna 2016 o 20:00, Angels Aréna

Do nášho mesta mieria trojnásobní držitelia ocenenia OTO – obľúbená slovenská a cappella skupina Fragile a agentúra Viva Musica! s novým projektom s názvom Fragile – Queen Tour. Pôvodne sa mal koncert konať v Kresťanskom centre, ale presunul sa do Angels Arény.

HYPE NIGHT

3. júna 2016 o 22:00, Club Déjá Vu

Vydýchnuť si po pracovnom týždni možno na akcii Hype Night. Na majku sa predvedú Nerieš, LNJH a Vlčá Svorka, za mixpultom bude možné nájsť producentov ako Amida, Dufus či VI3E Music.

FC LOKOMOTÍVA KOŠICE – ŠK SLOVAN BRATISLAVA B

4. júna 2016 o 17:00, Štadión Družstevná pri Hornáde

Menej úspešný futbalový klub z Košíc odohrá do konca skupiny o postu v DOXXbet lige ešte dva zápasy. Za určitých okolností, aj keď takmer nepravdepodobných, sa môže dostať na prvú priečku. Najbližšie ho však čaká súper z Bratislavy a túto prekážku musí zvládnuť.

FC VSS KOŠICE – FK POHRONIE

4. júna 2016 o 17:00, Štadión Lokomotívy v Čermeli

Stretnutie odohrá i košické VSS. To útočí na titul v súťaži a ak zvíťazí, dosiahne ho. Je to i vďaka zaváhaniu 1. FC Tatrana Prešov, ktorý naposledy len remizoval s rovnakým súperom, s akým si zmerajú sily košickí futbalisti.

FIT IHRISKO NA FURČI

5. júna 2016 o 14:00, Furča

Slávnostné otvorenie fit ihriska na Furči sa uskutoční už 5. júna o 14: hodine pri gréckokatolíckom kostole v okrsku Dargovských hrdinov VIII, medzi Poštou 22 a poliklinikou Východ. Športu zdar!

BEER GRILL CHILL

5. júna 2016 o 17:00, Tabačka KulturFabrik

Príďte si vychutnať nedeľný chillout v príjemnej atmosfére dvora a v sprievode živých koncertov, djs a špeciálneho burger menu z Bistra Tabačka. Okrem toho na Vás čakajú grily, kde si môžete prísť s priateľmi ugrilovať aj vlastné jedlá a užiť si atmosféru blížiaceho sa leta.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM