Alexandra Kolínská Správy

Neviete sa dočkať leta? Tu je PREHĽAD, kedy odštartujú sezónu košické kúpaliská!

Slnečné lúče začínajú priostrovať a my odhadzujeme zo seba zimné šatstvo. Všetci sa tešíme len na jedno - kedy sa zrelaxujeme na slniečku, či osviežime v bazénoch. Zistili sme len pre vás, kedy sa môžete tešiť na otváračky našich kúpalísk.

Ilustračný obrázok k článku Neviete sa dočkať leta? Tu je PREHĽAD, kedy odštartujú sezónu košické kúpaliská!
Zdroj: Dnes24.sk

Slnko svieti, voda láka… veľa z nás má už myšlienky naladené na letné počasie a tešíme sa na relax niekde pri vode. Pripravili sme pre vás prehľad, kde v Košiciach si môžete užiť leto pri vode a predbežné otváračky kúpalísk.

Letné kúpalisko Triton

Ponúka verejnosti tri neplavecké bazény. Jeden pre dospelých, vhodný aj na plávanie, jeden relaxačný a bazén s drevenou šmýkačkou pre deti. Návštevníci môžu využívať aj štvorprúdovú šmýkačku s dojazdovým bazénom a tobogánom, ihrisko pre plážové športy, sprchy s teplou vodou, ošetrovňa, prezliekárne pre ženy a pre mužov, WC pre ženy a mužov s bezbariérovým vstupom.

Na príjemné sedenie sú návštevníkom k dispozícii tri terasy a krytý altánok o celkovej kapacite 150 miest. Príjemné prostredie areálu dotvára množstvo zelene doplnené aj exotickými palmami. V areáli je možnosť prenajatia ležadiel a slnečníkov. Vytvorená je aj nová atraktívna zóna s drevenými ležadlami a nastaviteľnými slnečníkmi. Celý areál je pokrytý voľne dostupným signálom WIFI. „Letnú otváračku plánujeme v piatok 19.6.2015,“ prezradil nám konateľ kúpaliska.

Kúpalisko Mestská plaváreň

Kúpalisko má pre návštevníkov k dispozícii plavecký bazén o rozlohe 50×20 metrov s hĺbkou 1,9 metra. V tomto bazéne sa teplota vody v lete pohybuje od 23–24 °C. Pre našich najmenších je tu aj detský a neplavecký bazén, ktorý má hĺbku 0,4–1,3 metra s teplotou vody 27 – 28 °C.

„Naša spoločnosť plánuje spustiť letnú sezónu dňa 20.6.2015 s prih­liadnutím na vývoj počasia,“ prezradila nám asistentka riaditeľa spoločnosti TEHO, Karin Miklušová.

Kúpalisko Ryba Anička

K dispozícii sú 3 bazény s vyhrievanou vodou (2 pre dospelých hlboké 1,8 mmetra a 1,3 metra, 1 detský hlboký 0.4metra), bufety, reštaurácia, letná terasa, 3 plážové ihriská. Všetko je samozrejme, pod dohľadom plavčíka.

„Letná sezóna na kúpalisku Ryba Anička je už otvorená. Okrem toho je už napustené aj rameno Hornádu, nechýbajú vodné bicykle a člny,“ informuje kúpalisko na svojom webe.

Kúpanie aj v okolitej prírode

Priehrada pod Bukovcom

  • Nádrž vyniká mimoriadne čistou vodou a v rekreačnom stredisku na jej brehu je možné kúpanie a pestovanie vodných športov či rybolovu. Pri Bukovci sa nachádza aj druhá nádrž, ktorá slúži ako zásobáreň pitnej vody a je verejnosti neprístupná.

Jazero Izra

  • Jazero ponúka vhodné miesto na celodenný výlet. Nechýba možnosť kúpania alebo sa môžete povoziť na loďkách. Lokalita ponúka aj občerstvenie v miestnej reštaurácii.

Hygienici z Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) zverejnili zoznam vodných plôch určených na kúpanie pre tohtoročnú sezónu a to aj s hodnotením kvality vody. Viac sa dočítate v článku Hygienici hodnotili prírodné kúpaliská v našom okolí: Pozrite, ako oznámkovali kvalitu ich vody!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM