Alexandra Kolínská Správy

Nevšedné mená bábätiek či akčný zásah policajtov v Košiciach: Pozrite si najklikanejšie správy týždňa!

V Košiciach priniesol mnoho zaujímavého aj druhý decembrový týždeň. My sme sa pozreli na udalosti a správy, ktoré najviac zarezonovali u našich čitateľov. Pozrite si prehľad najklikanejších tém na našom spravodajskom portáli za uplynulý týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedné mená bábätiek či akčný zásah policajtov v Košiciach: Pozrite si najklikanejšie správy týždňa!
Zdroj: Dnes24.sk

Krstné meno si nikto z nás nevyberá. Kým v minulosti sa zvykli dávať deťom mená často po rodičoch, prípadne babke či dedkovi, dnes je tomu nezriedka inak. Pozrite si, aké fičali tento rok v Košiciach v článku Rodičia a ich zaujímavé výbery: TOP 5 najpopulárnejších mien bábätiek v Košiciach!

Minister zdravotníctva Viliam Čislák sa rozhodol pre radikálne riešenie. Troch riaditeľov fakultných nemocníc odvolal, s košickým sa dohodol na jeho abdikácii. Viac sa dočítate v článku Padli hlavy štyroch riaditeľov nemocníc: Riaditeľ košickej je medzi nimi!

Lekárske odborové združenie (LOZ) vyzýva ministra zdravotníctva Viliama Čisláka, aby sa vyjadril k postupu riaditeľa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach Ladislava Rosochu pri objednávaní upratovacích služieb nového urgentného príjmu. Viac sa dozviete v článku Pobúrení košickí odborári vyzývajú ministra na reakciu: Upratovanie nového urgentu nie je kóšer!

Dobrým vtipom nepohrdne snáď nikto z nás. My vám preto prinášame vtipy z roku 1989, ktorými sa vtedajší denník Večer snažil vykúzliť úsmev na tvárach čitateľov. Prešítajte si ich v článku Vtipy z roku 1989: Zasmejeme sa na nich aj po 25 rokoch?

Fantázii sa medze nekladú a dnešné deti nenosia len mená svojich otcov. Rodičia sa často neváhajú inšpirovať napríklad zahraničnými kalendármi. Aj v Košiciach sa tento rok narodilo zopár bábätiek, ktoré budú chodiť po svete s nie celkom obyčajnými menami. Tieto nevšedné mená vám prezradí článok Janko a Zuzka sa už u niektorých nenosia: TOP 5 najnetradič­nejších mien novorodencov v Košiciach!

Minister zdravotníctva Viliam Čislák sa rozhodol pre radikálne riešenie. Troch riaditeľov fakultných nemocníc odvolal, s košickým sa dohodol na jeho abdikácii. Viac sa dočítate v článku Padli hlavy štyroch riaditeľov nemocníc: Riaditeľ košickej je medzi nimi!

Rýchlovlaky Pendolino sa opäť vrátia na slovenské koľajnice. Jazdiť budú na trase Praha – Košice. Pendolino zvládne túto trasu za 7 hodín 29 minút a to nie je všetko! Aké zmeny nastávajú od spustenia rýchlovlakov Pendolino si prečítajte v článku Pendolíno na trati z Prahy do Košíc: S niektorými spojmi sa ale rozlúčime,

Košickí muži zákona sa zachovali naozaj hrdinsky. Podľa informácií od hovorcu, ani mimo služby nestratili svoju duchaprítomnosť a premyslenou akciou spacifikovali úočníka. Celý príbeh je ako vystrihnutý z akčného filmu. Tento príbeh si prečítajte v článku Akčný zásah policajtov mimo služby: Milan (15) s nožíkom sa nestačil čudovať!

Hoci má iba 13 rokov, nedávno sa zúčastnil Startup Weekendu v Bratislave ako šéf tímu, ktorý vyvíja aplikáciu Meetie. A chce s ňou preraziť do sveta. So snáď najmladším CEO (A chief executive officer) na Slovensku Adriánom Bortníkom sa rozprával Matúš Sedlák. Viac sa dozviete v článku Iba 13-ročný Košičan šéfuje tímu vývojárov: ROZHOVOR so zrejme najmladším CEO na Slovensku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM