Rastislav Búgel Hokej

Nitrianski hokejisti doma ešte neprehrali: Pod Zoborom narazili aj Košice!

Nitriansky ľad je pre súperov aj naďalej zakliaty. Domáci hokejisti si pripísali víťazstvo aj s hráčmi Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski hokejisti doma ešte neprehrali: Pod Zoborom narazili aj Košice!
Zdroj: Dnes24.sk

V dobrej forme hrajúca Nitra mala skvelý začiatok, keď už v 3. minúte viedla 2:0. V úvode po vyhratom buly vystrelil od modrej König a Kmeč tečoval puk za chrbát Hyláka. O 53 sekúnd sa dostal Tománek do samostatného nájazdu, puk posunul Stümpelovi, ktorý do prázdnej bránky zvýšil na 2:0. Nitra pokračovala v ofenzíve a v 11. minúte mal výbornú príležitosť na strelenie gólu Tománek, keď sa pomocou skvelej techniky dostal až pred Hyláka, no ten ho vychytal. Na opačnej strane predviedol to isté nitriansky brankár Kristan v 15. minúte, keď sa pred ním ocitol obranca hostí Macejko.

Košice vyrovnali

Aj v druhej tretine sa hral rýchly hokej so snahou hostí o vyrovnanie a tá sa im vyplatila, pretože v 27. minúte po nájazde z ľavej strany znížil na 2:1 Spilar a v 29. minúte trafil Slovák po strele z ľavej strany žrď Kristanovej brány. Tri minúty po polovici stretnutia prišlo vyrovnanie, keď Nagy prestrelil Kristana v presilovej hre pomedzi nohy – 2:2.

Nitrianska pevnosť odolala

Tretia časť stretnuti sa niesla v znamení boja o každý kúsok ľadu čo vyústilo v 47. minúte do hrubého faulu kapitána hostí Štrbáka na domáceho Kováčika, za ktorý dostal košický obranca päťminútový trest do konca zápasu. Nitra dlhú presilovku v 52. minúte využila, keď 27 sekúnd pred jej koncom našiel Stümpel pred bránou Tománka a ten dosiahol tretí gól domácich. V závere zápasu odvolali hostia brankára, ale na stave 3:2 sa už nič nezmenilo.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Mali sme výborný vstup do stretnutia, potom nás to upokojilo a hostia vyrovnali. Záver bol už kto z koho a myslím si, že diváci si dnes užili hokej so všetkým, čo k tomu patrí.“

Anton Tomko, tréner Košíc: „Diváci videli rýchly hokej plný zvratov. Nitra mala lepší začiatok, no potom sme si vypracovali gólové príležitosti, vyrovnali sme a v poslednej tretine to už bolo o jednom góle. Snažili sme sa ešte vytvoriť v závere tlak, ale nepodarilo sa nám vyrovnať.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - Košice
23
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM