Krimi

Nora Mojsejová strávi Vianoce za mrežami: Podnikateľka zostáva v base, súd neprijal jej sľub!

Známa košická podnikateľka Eleonóra Mojsejová, obvinená z daňových podvodov, ostáva aj naďalej vo väzbe. Známa Košičanka je vo vyšetrovacej väzbe od 3. septembra pre obavy z marenia trestného stíhania.

Ilustračný obrázok k článku Nora Mojsejová strávi Vianoce za mrežami: Podnikateľka zostáva v base, súd neprijal jej sľub!
Zdroj: TASR

„Senát Krajského súdu v Košiciach dnes na neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie sudcu pre prípravné konanie súdu prvého stupňa o prepustení Eleonóry Mojsejovej z väzby na slobodu,“ uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Krajský súd podľa hovorkyne neprijal písomný sľub obvinenej na nahradenie väzby, ani jej návrh na nahradenie väzby dohľadom probačného úradníka.

Podnikateľka je vo vyšetrovacej väzbe od 3. septembra pre obavy z marenia trestného stíhania. Podľa vyšetrovateľov figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Na odpočtoch DPH mali obvinení takto získať vyše milión eur. Obvinená je aj v ďalších prípadoch.

Voči rozhodnutiu sudcu o jej prepustení na slobodu z novembra podala sťažnosť prokuratúra, vo veci tak rozhodoval krajský súd.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM