Michal Lendel Rôzne

Nová mestská atrakcia? Talianska Pisa má šikmú vežu, Košice lampu...

Len niekoľko metrov od Hlavnej ulice stojí nezvyčajný úkaz v meste. Vedľa bašty na Zbrojničnej ulici sa na frekventovanom mieste nad chodníkom nakláňa kovový stĺp.

Ilustračný obrázok k článku Nová mestská atrakcia? Talianska Pisa má šikmú vežu, Košice lampu...
Zdroj: Dnes24.sk

Ako Košice 24 informovala hovorkyňa mesta Martina Urik Viktorínová, problémová lampa slúži ako oporný stĺp, na ktorom sú umiestnené káblové rozvody kamerového bezpečnostného systému. “Váha káblov upevnených na stĺpe, jeho samotná konštrukcia, ktorá podľa všetkého nebola stavaná na takúto záťaž, spolu s poveternostnými vplyvmi spôsobili jeho ohnutie,“ povedala hovorkyňa.

Pri pohľade naň sa mnohí okoloidúci iba pousmejú, no niektorí veľmi vážne zbystria svoju pozornosť. Kovový stĺp zaujal aj pani Jarmilu (46), ktorá prechádzala okolo. „Málokto si pozerá hore, keď ide okolo. Preto, ak by to spadlo, napríklad pri silnom vetre, určite by sa tomu nikto neuhol,“ myslí si Jarmila.

Už menej dramaticky vidí situáciu Peter (17), ktorý tadeto prechádza každý deň do školy. „Ja som si to popravde ani nevšimol, no podľa mňa by to mohla byť nová atrakcia mesta,“ pousmial sa tínedžer. V tom, či budú mať Košice novú dominantu po vzore talianskej šikmej veži v Pise, má mesto jasno. „Hľadáme najvhodnejšie riešenie, predpokladáme však, že stĺp bude potrebné vymeniť,“ dodala Viktorínová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM