Lukáš Zavacký Správy

Nová nezisková organizácia v Košiciach? Zakladateľom Schuster, realizovať sa majú študenti!

V Košiciach má sídliť nová nezisková organizácia Akademické dni mesta Košice (ADMK). Na čo má slúžiť?

Ilustračný obrázok k článku Nová nezisková organizácia v Košiciach? Zakladateľom Schuster, realizovať sa majú študenti!
Zdroj: TASR

Jej zámerom je vytvoriť pre študentov priestor a možnosť formulovať a prezentovať svoje názory a koncepcie na celospoločenské problémy, prioritne pre potreby mesta a kraja.

Zakladateľmi ADMK sú bývalý prezident SR Rudolf Schuster, Univerzita Pavla Jozefa Šafárika, Technická univerzita v Košiciach, Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie, mesto Košice a Košický samosprávny kraj (KSK).

Sídlom organizácie bude Prezidentská knižnica v budove Východoslovenskej galérie. „Pre zabezpečenie činnosti ADMK bol navrhnutý ročný členský príspevok vo výške 4000 eur na pokrytie režijných nákladov, z ktorého by sa mali hradiť polovičné pracovné úväzky riaditeľa a jedného administratívneho zamestnanca,“ uvádza sa v návrhu na vstup KSK do tejto organizácie. Krajskí poslanci budú o ňom rozhodovať na augustovom zasadnutí.

Košice sú sídlom troch významných univerzít, čo podľa dôvodovej správy vytvára predpoklady na zapojenie akademickej obce do verejnej diskusie o aktuálnych celospoločenských problémoch v súlade s vysokoškolským zákonom.

ADMK preto chce organizovať študentské konferencie, prednášky a workshopy. Študenti, prípadne doktorandi, budú na nich môcť analyzovať problémy súčasnosti v oblasti spoločenskovednej, medicínsko-prírodovednej či technicko-spoločenskej.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM