Michal Lendel Správy

Nová studňa pre Rómov na Luníku IX? Prešlo len pár dní a už je rozbitá!

Uštipačné poznámky na margo vybudovania studne s ručnou pumpu na Luníku IX sa vyplnili. Studňa je po pár dňoch používania rozbitá. Doplnkový zdroj vody tak už nemôžu miestni obyvatelia využívať. Nájdu sa peniaze na jej opravu?

Ilustračný obrázok k článku Nová studňa pre Rómov na Luníku IX? Prešlo len pár dní a už je rozbitá!
Zdroj: TASR

Len prednedávnom sme informovali o novej studni na Luníku IX, ktorú tam nechal vybudovať košický magistrát. Tento doplnkový zdroj vody mal slúžiť miestnym obyvateľom na zlepšenie podmienok bývania. Úžitková voda z hydrogeologického vrtu bola vhodná na splachovanie WC, pranie, umývanie a podobne.

Slávnostné otvorenie…

"Z dôvodu získania vody vyhovujúcej kvality bol v októbri 2013 vrt prehĺbený do hĺbky 25 metrov a v priebehu dnešného dňa došlo k osadeniu vrtu zabudovaním klasickej ručnej pumpy,“ informoval pri otvorení studne technický riaditeľ Bytového podniku mesta Košice Martin Paška.

Na slávnostnom otvorení si ako prvý vodu z novo osadenej pumpy nabral starosta tejto mestskej časti Dionýz Slepčík. „Mám radosť, že obyvatelia Luníka budú mať k dispozícii úžitkovú vodu, ktorú môžu bez problémov používať,“ povedal Slepčík.

Obrovské sklamanie…

No už o pár dní na rozbitú studnú s ručnou pumpou upozornil portál udalosti.novi­ny.sk. Na známom košickom sídlisku tak zavládlo sklamanie a to ako medzi zodpovednými za projekt tak i medzi miestnymi obyvateľmi. „Obrovské sklamanie. Po všetkom, čo sme chceli pre nich urobiť,“ povedal pre Jojku M. Paška.

No bytový podnik chce dať projektu za 5000 eur ešte jednu šancu a vyskúšať, či sa niektorí obyvatelia neumúdria. "Je tu stále jedna veľká skupina ľudí, ktorá robí všetko preto, aby sa dobré veci neujali do praxe,“ dodal pre portál Paška.

košice 24/tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM