Marcel Mojžiš Správy

Nová tvár mestského kúpaliska: Viac zelene, vynovené bazény aj wi-fi zadarmo

Viac trávnatej plochy, zrekonštruované bazény, nové zázemie aj bezplatné wi-fi ponúkne Košičanom zrekonštruované mestské kúpalisko na Rumanovej ulici. Letnú sezónu 2013 odštartuje už dnes o 9.00.

Príjemné osvieženie počas horúcich letných dní a k tomu hneď niekoľko noviniek čaká návštevníkov obľúbeného kúpaliska, ktoré vďaka výstavbe Kunsthalle a revitalizácii Mestského parku dostalo novú tvár. Rekonštrukciou prešla technológia úpravne bazénovej vody so systémom automatizovaného riadenia, sociálne zariadenia aj sprchy. Bazény dostali nový hydroizolačný náter a zrekonštruované boli tiež chodníky a brodítka,“ uviedla hovorkyňa košického magistrátu Martina Urik Viktorínová.

Stánky s občerstvením ponúkajúce teplé jedlá a chladené nápoje budú návštevníkom k dispozícii v nových priestoroch so slnečníkmi a zastrešenou plochou. Novinkou v oddychovej zóne areálu kúpaliska je jazierko a väčšia plocha na opaľovanie s novým trávnatým kobercom o rozlohe 3400 štvrocových metrov. Na najmenších návštevníkov čaká malé detské ihrisko s pieskoviskom, šmýkačkou, hojdačkami a asfaltové ihrisko.

Na mestské kúpalisko sa v lete chystá aj primátor mesta Richard Raši. „Košičanov po minuloročnej prestávke na obľúbené mestské kúpalisko srdečne pozývam, určite sa tam spolu v lete stretneme,“ vyzval primátor Košíc. Vchod na kúpalisko bude po novom zo strany parku, ktorý sa vďaka turniketom a náramkom s čipovým kódom umožňujúcim obojsmerný pohyb priamo prepojil s areálom kúpaliska. Návštevníci tak môžu využívať súčasne aj plochu vynoveného mestského parku, multifunkčné športovisko a detské ihriská.

Pri prestavbe sa pamätalo aj na imobilných návštevníkov, pre ktorých bude k dispozícii bezbariérové sociálne zariadenie so sprchou. V rámci zvýšenia bezpečnosti bol areál vybavený novým verejným osvetlením a monitorovacím systémom. Vítanou novinkou je tiež bezplatné pripojenie na internet a fakt, že všetky výhody zrekonštruovaného kúpaliska si budú Košičania užívať za nezmenené vstupné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM