Správy

Nové info z kraja: Obchádzkovú trasu Opátka - Zlatník chcú neskôr využiť ako cyklotrasu

Cyklisti si prídu na svoje. S obchádzkovou trasou Opátka-Zlatník má kraj ďalšie plány. Čítajte viac.

Ilustračný obrázok k článku Nové info z kraja:  Obchádzkovú trasu Opátka - Zlatník chcú neskôr využiť ako cyklotrasu
Zdroj: TASR

Košickí krajskí poslanci vzali na vedomie informáciu o aktuálnom stave rekonštrukcie mosta cez vodnú nádrž Ružín. Realizácia stavby prebieha podľa Košického samosprávneho kraja (KSK) v súlade s harmonogramom. Zhotoviteľ stavebných prác, spoločnosť Strabag, s.r.o., si stavenisko prevzal 27. júna tohto roku. Projekt realizuje za zmluvnú cenu 1,65 milióna eur.

„Firma, ktorá tieto práce zabezpečuje, si myslím, že nasadila, tak ako bolo aj dohodnuté, plné kapacity. Robia v predĺžených zmenách, soboty, nedele. Verím tomu, že december je reálny, že počasie bude priať a motoristi budú už v závere roka, začiatkom budúceho roka využívať naplno cestu,“ uviedol predseda KSK Zdenko Trebuľa.

Podľa riaditeľa Správy ciest KSK Zoltána Bartoša každý týždeň je na stavbe kontrolný deň.

„Ukončenie mosta je plánované na 7. decembra 2017. Momentálne sa robia rekonštrukčné práce na stredovom kĺbe, podperách a pripravuje sa uchytenie lán. Najdôležitejšie nosné konštrukcie sa podľa statického projektu realizujú presne podľa harmonogramu,“ povedal Bartoš.

„Cestu, ktorú sme vybudovali, máme záujem využiť ako súčasť cyklotrasy, ktorú by mohli obyvatelia Košíc aj širšieho okolia, tí, ktorí majú radi cyklistiku, využívať na to, že do nádherného údolia, ako je Opátka, ako aj na Folkmárske lúky a do údolia Hnilca, by sa mohli dostať bezpečnejšie,“ doplnil Trebuľa.

Správa ciest KSK pripravuje súvislú stavebnú úpravu cesty Opátka – spojka v dĺžke 1,2 kilometra s predpokladaným nákladom 180 000 eur s DPH. V súčasnosti prebieha príprava verejného obstarávania na výber zhotoviteľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM