Alexandra Kolínská Samospráva

Nové osvetlenie v centre. Mesto: LED svetlá šetria energiu

V centre mesta Košice boli v uplynulých dňoch nainštalované moderné LED svietidlá, ktoré sú podľa radných, novým trendom v oblasti verejného osvetlenia.

Ilustračný obrázok k článku Nové osvetlenie v centre. Mesto: LED svetlá šetria energiu
Zdroj: TASR

Na svoje náklady ich zabezpečila a nainštalovala spoločnosť Eltodo osvetlenie. Na Roosveltovej, Poštovej, Zbrojničnej, Mäsiarskej, Timonovej a Baštovej ulici pribudli kvalitné LED lampy od piatich popredných výrobcov, aby sa tak v praxi odskúšali aktuálne trendy verejného osvetlenia, ktorým patrí budúcnosť.

„Medzi najnovšie technológie na poli osvetľovania verejných priestranstiev nepochybne patria svietidlá LED (Light Emitting Diode). Táto technológia umožňuje osvetlenie všetkých vonkajších priestranstiev v podstate bez obmedzenia, od osvetlenia všetkých typov komunikácií, parkov, chodníkov, parkovísk, po špecializované osvetlenie priechodov pre chodcov alebo športovísk,“ tvrdí hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová. Vhodným použitím kvalitných svetiel, aké boli nainštalované v Košiciach, mesto podľa nej získava energetickú úsporu, zníženie nákladov na údržbu, dlhú životnosť svietidiel a širšie možnosti regulácie a riadenia verejného osvetlenia.

„Privítali sme ponuku spoločnosti Eltodo, nakoľko aj verejné osvetlenie je službou občanom. Ovplyvňuje bezpečnosť dopravy, ľudí i majetku a nezanedbateľná je aj úspora a kvalita, akú tieto moderné svietidlá zabezpečujú. Sme naklonení novým trendom v tejto oblasti aj z dôvodu, že je šetrnejší k životnému prostrediu," povedal primátor Richard Raši.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM