Lenka Fedorová Správy

Nové rebríčky škôl sú známe: Košická základka najlepšia na Slovensku!

Na svete sú nové rebríčky škôl na Slovensku. Ktoré košické školy v nich dopadli najlepšie?

Ilustračný obrázok k článku Nové rebríčky škôl sú známe: Košická základka najlepšia na Slovensku!
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. „Vďaka doplneniu údajov o nezamestnanosti absolventov a mimoriadnych výsledkoch sme skompletizovali množinu údajov potrebných pre uzavretie hodnotenia škôl za rok 2017, pričom toto hodnotenie vypovedá o tom, aké výsledky dosahujú žiaci na jednotlivých školách,“ uviedlo INEKO.

Ktoré školy teda obsadili vo svojej kategórii prvú priečku a ktoré humenské sa v rebríčkoch umiestnili najlepšie?

Najlepšie hodnotené školy na Slovensku

Po aktualizácii rebríčkov INEKA obhájila medzi základnými školami svoju prvú pozíciu ZŠ na Krosnianskej v Košiciach.

Na čele stredných odborných škôl taktiež zmena nenastala a prvé miesto patrí Obchodnej akadémii v Trnave. Zmena však nastala pri gymnáziách, kde sa na prvú priečku dostalo bratislavské Gymnázium Jura Hronca.

Najlepšie hodnotené košické školy

Prejdime teraz k ďalším košickým školám. Okrem spomínanej ZŠ Krosnianska 4 sa medzi TOP 30 najlepšie hodnotených škôl na Slovensku dostala aj ZŠ Staničná 13, ktorá obsadila 19. miesto a ZŠ Kežmarská 28, ktorá obsadila 27. priečku.

Čo sa týka stredných odborných škôl a košických zástupcov, najvyššie sa v rámci Slovenska umiestnila Stredná zdravotnícka škola na Moyzesovej 17, ktorá v rámci Slovenska obsadila 10. miesto a 15. priečka patrí Súkromnej strednej umeleckej škole filmovej na Petzvalovej 2.

V kategórii gymnáziá sa v rebríčku v rámci Slovenska umiestnilo najvyššie Gymnázium Poštová 9, a to na 2. mieste, na 5. priečke sa umiestnilo Evanjelické gymnázium na Škultétyho 10, Súkromné gymnázium Katkin park 2 si vyslúžilo 27. miesto a Gymnáziu Šrobárova 1 patrí 29. priečka.

Upozornenie

INEKO upozorňuje, že zverejnené rebríčky škôl komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. Výsledky vstupujúce do rebríčkov nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí), nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM