Zuzana Vajayová Rôzne

Nové vedenie projektu Košice 2013 poznajú aj v Bruseli

Nové vedenie projektu Košice 2013 predstavil košický primátor Richard Raši niekoľkým európskym partnerom v Bruseli. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa mesta Košice Martina Viktorínová.

„Ján Sudzina a Peter Katina získali podporu Generálneho riaditeľstva Európskej komisie (EK) pre vzdelávanie a kultúru pri realizácii investičných zámerov a tvorbu programu na rok 2013,“ konkretizovala.

Ján Sudzina nedávno vystriedal na poste riaditeľa EHMK (Európske hlavné mesto kultúry) 2013 Zoru Jaurovú, Peter Katina sa následne stal novým umeleckým šéfom. Podľa Viktorínovej Sudzina a Katina v Bruseli predstavili svoje zámery s projektom, návrhy na jeho ďalšie smerovanie a diskutovali o nových možnostiach spolupráce.

„Na stretnutí na Generálnom riaditeľstve EK pre vzdelávanie a kultúru sme odpovedali na otázky ohľadom realizácie investičných projektov. Informovali sme, že grantový systém ministerstva kultúry je funkčný a s ministrom aktívne komunikujeme. Oznámili sme, že v Kasárňach/Kul­turparku, kľúčovom investičnom projekte, bol ukončený archeologický prieskum, otvárame tam pravidelné podujatie Leto v Parku a od jesene ho čaká rekonštrukcia. Významnou témou stretnutia bola aj revízia Regionálneho operačného programu," uviedol Sudzina, riaditeľ neziskovej organizácie Košice 2013.

Slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič pozval nové vedenie na prezentáciu projektu Košice 2013 na pôde Európskej komisie, kde bude predstavená filozofia projektu, jeho výsledkov a pripravenosti, program na rok 2013, investičné projekty a projekty SPOTs.

Podporu projektu vyjadril podľa Viktorínovej aj veľvyslanec SR pri Európskej únii Ivan Korčok. „V októbri tak Košice 2013 nebudú chýbať na známom podujatí Open days v Bruseli, kde budú súčasťou okrúhleho stola Európskych hlavných miest kultúry,“ dodala Viktorínová.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM