Michal Lendel Rôzne

Novinka, ktorú sa oplatí navštíviť: Tieto zvieratá môžete vidieť u nás jedine v košickej zoo

Zoo v Košiciach opäť rozšírila svoje rady. Jej návštevníci tak môžu po novom obdivovať krásu plameniakov, ako i staronových členov košického zvieracieho osadenstva, ktorými sú kengury.

Ilustračný obrázok k článku Novinka, ktorú sa oplatí navštíviť: Tieto zvieratá môžete vidieť u nás jedine v košickej zoo
Zdroj: TASR

V košickej zoo sa už udomácňujú jej noví obyvatelia, ktorými sú plameniaky majúcimi v metropole slovenského východu premiéru. Ako informuje oficiálna stránka zoo Košice, návštevníkom sú prezentované dva druhy, a to plameniaky ružové a plameniaky červené, známe aj pod názvom kubánske či karibské. Tie môžeme v rámci Slovenska vidieť jedine tu.

Do Košíc sa vrátili po desaťročiach aj kengury červenokrké, ktoré patria medzi stredne veľký druh kengúr. Tieto zvieratá boli v rámci zoo umiestnené za pavilónom malých šeliem a vtákov, ktorý sa nachádza nad výbehmi medveďov hnedých. „Kengury majú aj austrálskych susedov, a to pár emu hnedých. Tí sa príchodu nových obyvateľov potešili a občas si skúsia, ktorý z nich má rýchlejšie nohy,“ uvádza stránka košickej zoo.

Foto. ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM