Hokej Šport

Novinka u oceliarov: HC Košice angažoval Miroslava Ihnačáka na pozíciu skauta

Vedenie tipsportligového klubu HC Košice angažovalo Miroslava Ihnačáka na pozíciu skauta.

Ilustračný obrázok k článku Novinka u oceliarov: HC Košice angažoval Miroslava Ihnačáka na pozíciu skauta
Zdroj: TASR

Bývalý hokejový útočník, ktorý pôsobil aj ako tréner, bude mať na starosti vyhľadávanie mladých talentovaných hráčov na východnom Slovensku. Košický klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

„Vyhľadávaním mladých talentovaných hokejistov sa chcem pričiniť o to, aby košický hokej znovu napredoval. Sústrediť sa chcem na kategórie kadetov, dorastencov a juniorov, sledovať budem naďalej aj seniorský hokej. Budúcnosť majú dobrí korčuliari s hokejovým myslením a kvalitnou mentálnou výbavou,“ uviedol Ihnačák pre klubovú stránku.

Vytvorenie pozície hráčskeho skauta je pre košický klub novinkou. „Vytvorenie pozície skauta je ďalším z krokov nášho klubu, ktorého cieľom je mať prehľad o talentovanej mládeži vo východnej časti našej krajiny. Až takmer 75 % všetkých slovenských registrovaných hokejistov sú chlapci do 20 rokov. Pri celkovej nízkej početnosti hokejistov si nemôžme dovoliť strácať talenty vo veku od 14 rokov. Potrebujeme ich zachytiť v systéme čo najviac, aby na konci z toho profitovala slovenská reprezentácia v každej vekovej kategórii. V osobe Miroslava Ihnačáka sme našli skúseného človeka s citom pre základné hokejové atribúty, ktorými sú herné myslenie hráča, ovládanie puku, korčuliarske zručnosti a správanie sa v kolektíve. Jeho výhodou sú kontakty, čo nám pomôže pri skladbe A-mužstva,“ poznamenal výkonný riaditeľ HC Košice Rastislav Rusič.

V pozícii skauta už dlhé roky roky pôsobí aj Miroslavov brat Peter Ihnačák. Ten v minulosti vyhľadával európske talenty pre Toronto Maple Leafs, v súčasnosti je v službách Washingtonu Capitals.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM