Michal Lendel Správy

Novinky v cestovných poriadkoch MHD: Pozrite sa, ako sa po novom odveziete niektorými linkami

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) prichystal zmeny cestovných poriadkov. Novinky v MHD sa dotknú siedmich liniek, ktorých úlohou je zlepšenie spojenia medzi niektorými časťami mesta.

Ilustračný obrázok k článku Novinky v cestovných poriadkoch MHD: Pozrite sa, ako sa po novom odveziete niektorými linkami
Zdroj: TASR

Dopravný podnik mesta Košice upozorňuje, že od utorka 1. apríla dôjde k úpravám cestovných poriadkov niektorých liniek. Hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová informovala, že zmeny sa dotknú liniek číslo 18, 19, 25, 26P, 55 a nočných liniek N1 a N2.

Prípoje k nočným vlakom

„Pre práce na železničnej trati v úseku Varín – Vrútky sa predpokladá, že večerný IC vlak prichádzajúci do Košíc bude až do augusta pravidelne meškať 15 – 20 minút. Pre zabezpečenie spojenia od tohto vlaku sa budú zavádzať nadväzné spoje liniek číslo 19, N1 a N2 k neskoršiemu príchodu IC 507,“ uviedla hovorkyňa. Smerom na sídlisko Dargovských hrdinov je možné využiť posledný spoj linky 72 zo zastávky Jakabov palác.

Od vlaku IC507 budú nadväzné spoje zo Staničného námestia na linkách:

  • N1 – o 23:00 hod. smer Ťahanovce, Podhradová, Sever, Staré mesto,
  • N2 – o 23:00 hod. smer Luník VIII, Juh, Nad Jazerom,
  • 19 – o 23:05 hod. smer sídlisko KPV.

Zmeny z podnetu cestujúcich

Cestovné poriadky liniek 18, 25, 26P a 55 budú upravené na základe podnetov cestujúcich. „Pre zlepšenie spojenia Tesca, Džungľe, Mieru s Novou nemocnicou budú v tomto úseku doplnené spoje. Tie, ako aj všetky sedlové a večerné spoje, budú súčasťou cestovného poriadku linky číslo 18,“ povedala Karaffová.

S cieľom zlepšiť spojenie Mieru s USS pri cestovaní na rannú pracovnú zmenu budú môcť cestujúci využívať nový prvý spoj linky 55 s odchodom o 4:53 hodine zo zastávky Tesco, Džungľa s prestupom pri Amfiteátri, alebo Novej nemocnici na nadväzný spoj linky R3 a R4 smerom do USS.

Večerné spojenie z Námestia osloboditeľov o 22:26 do Šace cez Poľov bude rozšírené aj na voľné dni linkami 25 a 26P.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM