Lenka Fedorová Rôzne Správy

Novinky v košickej zoo: Pribudla zebrička, návštevníkov čakajú vzdelávacie programy

Zoologická záhrada v Kavečanoch pripravila pre svojich návštevníkov viacero noviniek. Na svoje si prídu mladí, starí i deti.

Ilustračný obrázok k článku Novinky v košickej zoo: Pribudla zebrička, návštevníkov čakajú vzdelávacie programy
Zdroj: TASR

S príchodom jesene pripravila košická zoo množstvo zaujímavých noviniek, ktoré potešia dospelých i deti. Kým v lete zoo poskytla návštevníkom zážitkové programy, od septembra sú to nové vzdelávacie programy. O novinkách informoval magistrát na svojom webe.

Nezabudlo sa ani na najmenších

Zoo v Kavečanoch si pre základné a stredné školy pripravila programy zamerané na šelmy, vtáky, primáty, plazy, obojživelníky, ale aj na etológiu. Nezabudlo sa však ani na tých najmenších. Deti z materských škôl čaká program s témou: Na babičkinom dvore.

Čítajte tiež: Novinky v košickej zoo: Chrobáčik a Motýlik budú vzdelávať malých predškolákov

Nielen pre škôlkarov, ale aj rodiny s malými deťmi sú v areáli ZOO k dispozícii dve vzdelávacie zóny, „Motýlik" a „Chrobáčik", v ktorých nechýbajú ani interaktívne tabule. Obe zóny sú výstupom projektu Ohrozené druhy zvierat v Zoo Košice, na ktorý získala zdroje z Environmentál­neho fondu.

V areáli pribudli nové mapy

Zoologická záhrada zrekonštruovala vzdelávaciu miestnosť i priľahlú knižnicu. Vo vzdelávacej miestnosti pribudli moderné vitríny s priestorom pre dermoplasty a časti kostier zvierat, ktoré slúžia ako názorná ukážka. V enviromiestnosti sú nainštalované aj posuvné multifunkčné tabule, dataprojektor a nové akváriá.

V rámci výstavy 30 sezón zoo sa žiaci škôl môžu dozvedieť aj o zaujímavej ponuke. Dvakrát do týždňa, vždy v utorok a vo štvrtok im totiž Zoo dáva príležitosť dotknúť sa živých zvierat – plazov, a zúčastniť sa na odbornej prednáške.

Zdroj: TASR

Október – mesiac úcty k starším

Zoo nezabúda ani na mesiac venovaný seniorom. Pre skôr narodených návštevníkov pripravila počas októbra akciu s názvom „Šťastné pondelky pre seniorov", v rámci ktorých majú 50-percentnú zľavu na vstupnom.

V areáli „Afrika" pribudli dvojčatá antilopy „Nilgau pestrý„, ktoré majú necelé tri týždne. Najnovším prírastkom je mláďa zebry. Postaral sa o to pár zebier Chapmanových – samica „Alma“ a samec „Bruno". Najmladšia zebrička je jeho štvrtým potomkom.

Posledným prírastkom je 14-te mláďa, ktoré sa narodilo zoo v skupine zebier Chapmanových. Pribudlo do šesťčlenného stáda, ktoré tvoria štyri dospelé samice, žrebec „Bruno" a dvojročný samec , takisto potomok „Almy" a „Bruna".

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM