Lenka Fedorová Správy

Novopečená poslankyňa Gurbáľová: Zatiaľ som v pozícii pozorovateľa

Lucia Gurbáľová je medzi košickými mestskými poslancami nováčikom. Ako sa cíti v novej funkcii a čo by chcela stihnúť uskutočniť?

Ilustračný obrázok k článku Novopečená poslankyňa Gurbáľová: Zatiaľ som v pozícii pozorovateľa
Zdroj: TASR

Lucia Gurbáľová zložila 18. septembra na zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanecký sľub. V kresle tak nahradila poslanca Igora Sidora, ktorý sa rozhodol mandátu vzdať. Gurbáľová v rozhovore prezradila viac o svojich plánoch vo verejnej funkcii.

,,Zatiaľ som tu ešte krátko, snažím sa vniknúť do vecí, do diskusií k jednotlivým bodom, aby som vedela zaujať správne stanovisko a hlasovať tak, ako uznám za vhodné a v prospech obyvateľov Košíc," povedala novopečená mestská poslankyňa pre náš web.

Ako ďalej uviedla, dlhé roky sa venuje učiteľstvu, v súčasnosti pôsobí na SOŠ v Šaci. ,,Z profesijného hľadiska som dlhé roky učiteľkou na strednej škole, tak by som chcela využiť skúsenosti, ktoré mám z oblasti školstva," prezradila a dodala, že sa tiež venuje kultúrnym aktivitám v rámci mestskej časti, kde býva a kde učí.

Napriek tomu, že najbližšie komunálne voľby sa budú konať už v budúcom roku, predsa len sme sa opýtali na jej priority. ,,To obdobie, ktoré mi zostáva do konca volebného obdobia je veľmi krátke, neviem či sa mi podarí meniť veľké veci, ale určite by som chcela prispieť, napr. v rámci festivalu sakrálneho umenia. V Poľove, kde bývam, robíme množstvo aktivít a tie by som chcela dostať na vyššiu úroveň," prezradila svoje plány poslankyňa.

Čo je však do budúcna v poslaneckom kresle jej hlavným cieľom?,,Uvedo­mujem si, že som nastúpila do rozbehnutého vlaku, ale v rámci možností alebo podmienok, ktoré sú reálne sa budem snažiť počúvať podnety od občanov a hľadať riešenia v ich prospech," uviedla skromne.

Ako dodala, je rada, že na zastupiteľstve sa pri jednotlivých bodoch diskutuje. ,,Svedčí to o tom, že máme naozaj demokratický systém a vyjadrovať sa k veciam je správne a dobré. Tak to sa mi páči a uvidíme ako to bude ďalej. Zatiaľ som v pozícii pozorovateľa," povedala na záver Gurbaľová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM