Alexandra Kolínská Správy

Nový dekan Lekárskej fakulty Pella: V prvom rade musím napraviť vzťahy na univerzite!

Rektor UPJŠ v Košiciach Ladislav Mirossay odovzdal Danielovi Pellovi poverenie na výkon funkcie dekana Lekárskej fakulty do menovania nového dekana. Pella má teraz podľa jeho slov pred sebou dôležité úlohy.

Ilustračný obrázok k článku Nový dekan Lekárskej fakulty Pella: V prvom rade musím napraviť vzťahy na univerzite!
Zdroj: TASR

Rektor Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach Ladislav Mirossay v stredu predpoludním rokoval s novozvoleným dekanom Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach Danielom Pellom ktorému zároveň na stretnutí odovzdal poverenie na výkon funkcie dekana až do menovania nového dekana na základe výsledkov hlasovania Akademického senátu UPJŠ LF v Košiciach zo dňa 9.10.2014.

„Stretnutie prebehlo v konštruktívnom duchu a dohodli sme sa na ďalšom rokovaní v krátkom čase,“ konštatoval po spoločnom rokovaní rektor UPJŠ Ladislav Mirossay. Daniel Pella, ktorého Akademický senát UPJŠ LFv Košiciach na základe hlasovania jeho členov zo dňa 16.10.2014 navrhol rektorovi UPJŠ v Košiciach Ladislavovi Mirossayovi na vymenovanie do funkcie dekana Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach, ocenil ústretovosť rektora, ktorý ho prijal v krátkom čase od zvolenia do funkcie dekana fakulty.

„Naše rokovanie bolo veľmi osožné, prebrali sme viaceré dôležité záležitosti,“ vyjadril sa Daniel Pella, ktorý verí, že sa vzťahy Univerzity Pavla Jozefa Šafárika a jej Lekárskej fakulty zmenia k lepšiemu. „Urobím z pozície dekana všetko preto, aby sa napravili nielen vzťahy v rámci UPJŠ, ale aj vzťahy s našimi partnermi, vrátane toho najvýznamnejšieho – Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice,“ zdôraznil.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM