Tlačové správy

Nový investor má veľké plány s Obchodným domom v Košiciach

Spoločnosť Tesco oznámila, že sa rozhodla predať Obchodný dom v Košiciach spoločnosti MEDESPOL, s. r. o., ktorá chce 50-ročnú budovu zmodernizovať, vytvoriť nový polyfunkčný objekt, zvýšiť škálu a komfort služieb so zámerom omladiť a skrášliť Košice ako metropolu východu.

Ilustračný obrázok k článku Nový investor má veľké plány s Obchodným domom v Košiciach
Zdroj: TESCO SR

Spoločnosť Tesco dlhodobejšie hľadá rôzne alternatívne možnosti pre svoje obchodné domy na Slovensku a zároveň zjednodušuje svoje podnikanie v rámci maloobchodu. Jedným z obchodov, ktorý prevádzkovalo Tesco od roku 1996, je aj Obchodný dom v Košiciach na Hlavnej ulici.

Spoločnosť Tesco oznámila, že prijala ponuku na predaj Obchodného domu v Košiciach developerskej spoločnosti MEDESPOL, s. r. o., ktorá budovu zmodernizuje a vytvorí nový polyfunkčný objekt, ktorý zvýši škálu a komfort služieb.

Nový investor je presvedčený, že komplexná prestavba celej budovy omladí a skrášli Košice ako  metropolu východného Slovenska.

Tesco potvrdilo, že v novom objekte neplánuje prevádzkovať v budúcnosti svoj obchod vzhľadom na dlhšie obdobie, keď sa má objekt rekonštruovať, a tiež prihliadajúc na to, že v blízkosti objektu sa nachádza viacero obchodov Tesco. Predajom sa spoločnosti podarí uvoľniť finančné prostriedky na opätovné investovanie do služieb pre zákazníkov v obchodoch po celom Slovensku. Zároveň spoločnosť Tesco ubezpečuje, že urobí všetko pre to, aby pomohla nájsť alternatívne pracovné pozície pre dotknutých kolegov v okolitých obchodoch maloobchodného reťazca.

Podnikanie v oblasti maloobchodu bude Tesco rozvíjať naďalej v celej strednej Európe a primárne sa zameriavať na to, aby zákazníkom boli poskytované každý deň kvalitné produkty a služby, a to, samozrejme, naďalej aj v rámci košickej lokality. Tesco obchod v súčasnom Obchodnom dome v Košiciach bude otvorený do 15. apríla 2018.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: TESCO SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM