Správy

Nový prezident zavítal do Košíc: Kiska sa vybral aj na pešiu prechádzku centrom

Prvá pracovná návšteva prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku v metropole východného Slovenska smerovala do regionálneho pracoviska Kancelárie prezidenta (KP) SR v Košiciach na Hviezdoslavovej ulici. Po návšteve sa prezident vybral na pešiu prechádzku centrom Košíc k Dómu sv. Alžbety.

Ilustračný obrázok k článku Nový prezident zavítal do Košíc: Kiska sa vybral aj na pešiu prechádzku centrom
Zdroj: TASR

„Po tejto návšteve v Košiciach môžem povedať, že som sa stretol počas prvého týždňa v úrade už so všetkými pracovníkmi kancelárie prezidenta,“ vyhlásil Kiska pred novinármi. Zároveň potvrdil, že v budúcnosti chce častejšie navštevovať slovenské regióny.

„Už v inauguračnom prejave som povedal, že sa chcem stretávať s ľuďmi, chcem byť v regiónoch, pretože to treba nasať, nedá sa to riešiť len z Bratislavy,“ povedal a prízvukoval, že chce navštíviť každý región v čo najkratšom čase. Zdôraznil, že v súčasnej dobe sa snaží pochopiť, ako fungujú regionálne kancelárie. „Pochopil som, že ľudia sem chodia. Potrebujú sa stretnúť s niekým, o kom vedia, že sa potom stretne s prezidentom a že ich problém sa k prezidentovi dostane. Teraz budem uvažovať o tom, ako ešte lepšie dostať prezidentský úrad k ľuďom,“ doplnil Kiska.

Svoju návštevu KP v Košiciach označil za pracovnú a zoznamovaciu. „Nechcem na svojich návštevách v regiónoch stráviť niekde pol dňa, ale dlhšiu dobu, stretávať sa s ľuďmi, navštíviť nemocnice, školy a stretávať sa s ľuďmi, ktorí sa angažovali a niečo urobili, aby som ich povzbudil,“ dodala hlava štátu. Prezident tiež vyhlásil, že žiadne personálne zmeny v regionálnej kancelárii nepripravuje.

Kiska uviedol, že najbližšie zahraničné návštevy pripravuje v júli do Českej republiky, Poľskej republiky a do Rakúska. „Chcem si sadnúť s pánmi prezidentmi, prediskutovať okruhy, ktoré nás trápia v centre Európy,“ zdôraznil. Po návšteve KP sa prezident vybral na pešiu prechádzku centrom Košíc k Dómu sv. Alžbety.

Nový prezident na pracovnej návšteve Košíc
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM