Richard Rovinsky Rôzne

Nový rok, nový prírastok

Príchod novorodencov neoslavovali len v nemocniciach ale aj na Košickej ZOO

Pracovníkov ZOO Košice potešili v závere roka nové prírastky. Dve kozičky kamerunské prišli na svet dva dni pred Silvestrom.
„Život v našej zoo vo veľkej miere ovplyvňuje počasie aj na prelome rokov. Tak napríklad na Štedrý deň nevyužil voľný vstup do zoo žiaden návštevník. Daždivé počasie nelákalo do výbehov ani zvieratá. Skôr si užívali teplo svojich príbytkov,“ uviedol riaditeľ zoo Štefan Kollár. Ako dodal, v Prvý a najmä Druhý sviatok vianočný prišlo na vychádzku do zoo niekoľko desiatok rodín s deťmi. Asi sto návštevníkov využilo voľný vstup aj na Nový rok.
Potrava obyvateľov zoo sa podľa slov Kollára počas sviatkov v zásade nemení. Podľa možností ju ošetrovatelia dopĺňajú o prirodzené vitamíny. Prídavkom v jedálnom lístku primátov boli šťavnaté ananásy a pomaranče, antilopám chutili jabĺčka, kozám a koníkom hlávkový šalát. „Medvede si pochutnávali na sladkom pečive. Výnimočne o potravu od Vianoc do Silvestra nejavila záujem Sindy. Medvedica si schrupla v nore a prebrala sa až v posledný deň roka. Možno bola zvedavá na ohňostroj v meste,“ prezradil riaditeľ.
Rozpačité počasie tejto zimy vari najviac vyhovuje tulením bratom. Tešia sa výbornej kondícii rovnako ako tiger Lucky, ktorý má očividne radšej chladné dni. „V dobrej forme je aj sedemmesačný zubor Kveér. Na sklonku roka ho už ako platného člena stáda ošetrovatelia prestali prikrmovať mliekom,“ uzavrel Kollár.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM