Lukáš Zavacký Iné športy

Nový talent košického tenisu: Viktória Kužmová (18) to dotiahla do finále Grand Slamu!

Košice nemajú o športové talenty núdzu. V súčasnosti na seba v tenise upozornila Viktória Kužmová, ktorá sa dostala do juniorského finále jedného zo štyroch najväčších medzinárodných turnajov.

Ilustračný obrázok k článku Nový talent košického tenisu: Viktória Kužmová (18) to dotiahla do finále Grand Slamu!
Zdroj: TASR

Vyhrať Grand Slam, aj keď iba na mládežníckej úrovni, sa podarí len tým najlepším z najlepších. A takmer to dokázala naša odchovankyňa. Na US Open predvádzala neuveriteľné výkony, no ako nasadená trinástka nestačila v záverečnom súboji na domácu Kaylu Dayovú v dvoch setoch 3:6 a 2:6.

Čítajte tiež: Košičania, to o niečom svedčí: V Riu nás reprezentuje talentovaná kráska!

„Možno svoju rolu zohrala aj únava, na to sa však vyhovárať nechcem. Napriek prehre budem mať na New York iba tie najkrajšie spomienky,“ povedala členka Národného tenisového centra, ktorá sa týmto krásnym výsledkom rozlúčila s juniorskou kategóriou.

Za svoj najväčší úspech považuje víťazstvo na rovnakom turnaji. S Ruskou Alexandrou Pospelovovou sa vlani stala deblovou šampiónkou. V dvojhre jej momentálne patrí 303. a v štvorhre 629. priečka. Narodila sa však len 11. mája 1998. Všetko má teda ešte len pred sebou.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám už nikdy neunikne.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM