Lenka Fedorová Kultúra

Nový týždeň s novými podujatiami v Košiciach: Na čo sa môžeme tešiť?

Neviete sa nakopnúť a začať nový týždeň s chuťou? Nechajte sa inšpirovať našimi tipmi na skvelé podujatia v meste a spríjemnite si tak poobedné voľno.

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň s novými podujatiami v Košiciach: Na čo sa môžeme tešiť?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

SILNÉ REČI V TVOJOM MESTE – KOŠICE

29. jún 2016 o 20:00, Timeout

V Košiciach sa v stredu uskutoční stand-up comedy show Silné Reči – Show Jána Gorduliča a jeho hostí. Ide o jednu z najlepších stand-up u nás. Vystúpia: Jano Gorduič, Jakub Lužina, Matej Adamy a Martin Hatala.

BAJADÉRA

30. jún 2016 o 19:00, Štátne divadlo Košice

Kladický príbeh zakázanej lásky sa odvíja v exotickom pozadí fantastickej Indie, v dusnej atmosfére, kde človek môže inhalovať vôňu skvelého santalového dreva.

TEMNÉ KECY

28. jún 2016 o 19:30, GES Club

Ďalší skvelý stand-up, ktorý si získal srdcia mnohých ľudí milujúcich tento štýl humoru. Temné kecy vraj robia najtemnejší humor. Príďte sa o tom presvedčiť sami. Partička komikov vám svojím vystúpením určite spríjemnia deň.

PODKOŠOVÝ SVET

28. jún až 2. júl 2016 od 9:00 do 17:00, Východosloven­ské múzeum

Východoslovenské múzeum v Košiciach pripravilo výstavu pre priaznivcov športu. Návštevníci sa dozvedia podrobnosti o ženskom basketbale v našom meste. A to až do 11. septembra.

CESTA DO PRAVEKU

28. jún až 2. júl 2016 , Východoslovenské múzeum v Košiciach

Zažite fascinujúci pohľad do sveta vyhynutých živočíchov. Výstava vám priblížili skameneliny a modely prehistorických zvierat, vývoj života vo všetkých geologických obdobiach, od prvohôr až po dobu ľadovú. Hlavný dôraz sa bude klásť na fosílie zo Slovenska.

HISTÓRIA ZHMOTNENÁ V KOVE

28. jún 2016 o 9:00, Východoslovenské múzeum

Na vernisáži vás svojím vystúpením poteší klavirista a skladateľ Vladimír Železňák so svojou tvorbou. Hosťom mu bude Marián Demeter mladší na husliach. Počas vystúpenia si budete môcť vypočuť aj skladbu Sedem divov Košíc, s ktorou sa dostal autor ako jediný na Slovensku do finále celoeurópskej klavírnej súťaže.

POTULKY MESTOM KOŠICE- ŽIDOVSKÉ KOŠICE

2. júl 2016 o 10:30, Košice

Vedeli ste, že v minulosti bol každý piaty Košičan Žid? Židia boli druhé najpočetnejšie náboženstvo v našom meste. Preto tu mali až 5 synagóg a bolo ich niekoľko prúdov. Tentokrát navštívite kultúrne pamiatky a tak sa dozviete, čo skrývajú múry židovských budov.

PREBER SA!

29. jún 2016 o 8:00, Tabačka-KulturFabrik

Neležte v posteli a poďte si ráno zacvičiť do Tabačky. Môžete tak urobiť každý pondelok a stredu. Preberte svoje telo a naštartujte myseľ do nového dňa. Lektorkami sú Ariadna Vendelová, Alexandra Mireková a Paulina Kuczynska.

WARCRAFT: PRVÝ STRET 3D

27. až 29. júna 2016 o 17:50, Cinemax

Film pod režisérskou taktovkou Duncana Jonesa o násilnom stretnutí dvoch svetov vznikol na motívy globálneho herného fenoménu spoločnosti Blizzard Entertainment. Tešiť sa môžu dospelí i deti od 12 rokov.

DEŇ NEZÁVISLOSTI: NOVÝ ÚTOK 3D (ČD)

27. až 29. júna 2016 o 18:30, Ster Century Cinemas

Dlhoočakávaný film prichádza aj do košických kín. Deň nezávislosti predefinoval kategóriu katastrofických filmov, ale nová veľkolepá kapitola prináša globálnu katastrofu nepredstaviteľného rozsahu. Podarí sa ochrániť planétu pred mimozemšťanmi?

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM