Webnoviny - Rôzne

Novým prezidentom U. S. Steel Košice je D.J. Rintoul

Novým viceprezidentom pre európske prevádzky a prezidentom U. Steel Košice (USSK) sa stal David J. Rintoul, ktorý nahradil Georgea F. Babcoka, informoval o tom v pondelok prezident a najvyšší predstaviteľ americkej spoločnosti U.S. Steel John Surma.

„Naša košická prevádzka je dôležitou a úspešnou súčasťou nášho koncernu a vždy sa teším na jej návštevu. Pán Babcoke dosiahol za tri roky vďaka podpore zo strany všetkých košických zamestnancov vynikajúce výsledky. Pán Rintoul bude jeho nástupcom a je veľmi skúseným manažérom a som presvedčený, že bude pokračovať v dobrých výsledkoch,“ povedal Surma. John Surma ďalej uviedol, že roky 2009 a 2010 boli najťažšie a spoločnosti sa ešte nepodarilo dostať na predkrízovú úroveň.

Zdôraznil, že v roku 2009 sa výrobné kapacity korporácie využívali tak na 50 %. V roku 2010 a v súčasnosti korporácia využíva svoje kapacity lepšie, ako priemer, ktorý je v Európe okolo 70 %. „V našich prevádzkach v USA, Kanade a Európe sme kvôli vysokým cenám vstupných surovín mali problémy, no teraz už sa situácia obracia k lepšiemu. Z dlhodobého pohľadu sme optimistickí najmä v strednej Európe, kde pozitívne vnímame vyšší index rastu ekonomiky,“ informoval ďalej Surma. Poprel, že by korporácia uvažovala o odpredaji U. S. Steel Košice a označil to za poviedky, ktoré nemajú žiadnu reálnu podstatu.

Babcoke v tejto súvislosti uviedol, že hospodárske výsledky zverejnia približne o týždeň, takže ich teraz nebude bližšie rozvádzať, pozitívne však hodnotil štvrtý štvrťrok minulého roku, v ktorom boli výrobné kapacity využité na 80 %. Spoločnosť momentálne zamestnáva okolo 13 500 ľudí vrátane dcérskych spoločností, pričom v roku 2010 bolo prijatých okolo 200 nových zamestnancov so špeciálnymi zručnosťami. V roku 2011 indikátory naznačujú, že americký a európsky trh s oceľou narastá a oživuje sa aj automobilový priemysel, preto možno usudzovať, že rok 2011 bude lepší, ako dva predchádzajúce. „Očakávame, že európske trhy ešte viac ožijú, v tom sme mierni optimisti. V závislosti od toho budeme zvažovať investície do výstavby linky na spracovanie dynamoplechov, nových žíhacích liniek pre plechy valcované za studena, atď,“ zdôraznil Babcoke.

David J. Rintoul (1957) začal pracovať v U. Steel v roku 2007, keď predtým 30 rokov pôsobil v rôznych manažérskych pozíciách v hutníckych podnikoch najmä v Kanade, ale aj USA. V roku 2008 postúpil na pozíciu generálneho manažéra integrovaného hutníckeho závodu Great Lakes Works neďaleko Detroitu v štáte Michigan a v roku 2009 sa stal aj prezidentom U. S. Steel Kanada.

Doterajší prezident U. S. Steel Košice George Babcoke uviedol, že košickí hutníci dosiahli výborné výsledky. Ako ďalej povedal, odsírenie koksárenského plynu, znečistenie vôd a ďalšie investície do skvalitnenia životného prostredia za desať rokov prispeli k tomu, že sa až o 80 % znížil únik škodlivín. Firma dosiahla tiež vynikajúce výsledky v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Riontoul povedal, že USSK je jednou z najdôležitejších prevádzok U. Steel a je pre neho poctou, že bol zvolený do tejto významnej pozície. „Budem pokračovať v tom, čo začali moji predchodcovia a pracovať na tom, aby som ďalej dopredu posunul kvalitu výroby, ale aj starostlivosť o životné prostredie, ale nadviazal aj na úspechy v ochrane bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, a dobrú spoluprácu na regionálnej úrovni, "dodal Riontou.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM