Zuzana Vajayová Rôzne

Novým riaditeľom EHMK 2013 sa stal Ján Sudzina

Správna rada neziskovej organizácie (n. o.) Košice - Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2013 odvolala v pondelok 16. mája z funkcie riaditeľku n. o. Zoru Jaurovú. Zároveň rozhodla o zmene organizačnej štruktúry tejto mestskej organizácie.

Ako TASR informovala hovorkyňa košického magistrátu Martina Viktorínová, o odvolaní Jaurovej z riaditeľského postu rozhodla správna rada jednohlasne a za nového riaditeľa zvolila Jána Sudzinu. Dodala, že ide o bývalého manažéra Východoslovenských železiarní a majiteľa hudobného vydavateľstva Hevhetia.

„Zámerom bolo nahradiť pani Jaurovú človekom, ktorý bude schopný akceptovať všetky druhy alternatív, od alternatívnej až po klasickú hudbu alebo kultúru,“ komentovala rozhodnutie správnej rady Viktorínová s tým, že návrh na odvolanie riaditeľky vychádzal zo zmeny organizačnej štruktúry, ktorú navrhol tím n. o.

Návrh týchto zmien vychádzal podľa Viktorínovej z potrieb tímu EHMK. „Rok 2013 sa blíži, práca či agenda sa v podstate nabaľuje. Organizačná štruktúra sa preto mala meniť ako celok,“ objasnila hovorkyňa. Najdôležitejšou zmenou z pondelňajšieho rokovania správnej rady je v tejto súvislosti oddelenie funkcie riaditeľa n. o. a funkcie umeleckého riaditeľa.

Rozhodnutie správnej rady nadobudlo podľa Viktorínovej slov účinnosť dnešným dňom. Zároveň začínajú rokovania vedenia EHMK o ďalšej spolupráci s jej bývalou riaditeľkou.

„Je to na novom riaditeľovi neziskovky, kde by videl uplatnenie pani Jaurovej, samozrejme, záleží aj na nej, či by takúto úlohu akceptovala,“ podotkla Viktorínová.

Mesto Košice založilo n. o. v roku 2008 za účelom prípravy, realizácie, monitoringu a hodnotenia projektu Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013, ako aj súvisiacich činností a projektových aktivít podľa projektu Košice Interface 2013 schváleného medzinárodnou výberovou komisiou 9. septembra 2008 v Bratislave.

„Kultúrnu premenu mesta nechápeme ako jednorazovú záležitosť pre rok 2013, je predpoklad a vôľa, aby n. o. pokračovala v nastúpenej ceste aj naďalej,“ uzavrela Viktorínová.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM