Kultúra

Nuda cez víkend v Košiciach nehrozí: Vyberte si s nami!

Je škoda zostávať doma, keď sa v meste ponúka množstvo zaujímavých možností. Prinášame vám výber z nich. Neváhajte a vyberte sa už dnes!

Ilustračný obrázok k článku Nuda cez víkend v Košiciach nehrozí: Vyberte si s nami!
Zdroj: TASR

Šport

  • MFK Košice – FC ViOn Zlaté Moravce – Košickí futbalisti privítajú na domácom trávniku v Čermeli hráčov Zlatých Moraviec v sobotu o 13:30.
  • MHK Košice – ŠKP Bratislava – V 7. kole A-nadstavby o 1. až 6. miesto privítajú domáci košickí hádzanári súpera z hlavného mesta v piatok o 18:00 hodine.
  • Good Angels Košice – ŠBK Šamorín – V Košiciach sa odohrá v sobotu o 14: 30 hodine 1. zápas semifinále play-off extraligy žien medzi Good Angels Košice a Šamorínom.
  • BK SOUŽ Cassovia Košice – BK Slovan Bratislava – Už tretí zápas medzi sebou odohrajú Cassovia Košice so Slovan Bratislava o 5.-8. miesto.

Výstavy:

  • Premena do krásy – Výstava venovaná lietajúcim skvostom našej prírody – motýľom. Zachytáva celý priebeh tejto tajuplnej zmeny od vajíčka až po dospelého motýľa. Zaujímavé podujatie si môžete pozrieť vo Východosloven­skom múzeu.
  • Kráľovstvo sviečok – Výstavu unikátnej kolekcie sviečok môžu návštevníci vidieť v Technickom múzeu v Košiciach, ide o výber z celoživotnej zbierky Alžbety Sopkovej z Košíc.
  • Výstavy fotografiek – Illah van Oijen, Maija Laurinen a Mira Gáberová – V Kulturparku v Galérii Alfa môžu do 6. 4. návštevníci zavítať na výstavu fotiek trojice autoriek a to od 11:00 do 18:00 hodiny. Tvorba Illah van Oijen z Holandska a Maija Laurinen z Fínska priniesla nové pohľady na našu krajinu tak, ako ich vidia autorky s rodiskom za hranicami. S video inštaláciami sa prezentuje reprezentantka mladej generácie slovenských umelcov Mira Gáberová. Vstup je voľný.
  • Výstava Michala Černušáka – Obrazy Michala Černušáka MY VYRIEŠIME VAŠE PROBLÉMY/WE WILL SOLVE YOUR PROBLEMS zo súkromnej zbierky si môžete pozrieť do 6.4 od 13:00 do 18:00 v budove Bravo Kulturparku. Vstup je voľný.
  • Japonsko európskymi očami – V rámci tohto fotografického projektu organizuje nadácia EU – Japan Fest European Eyes on Japan/Japan Today rezidenčné pobyty pre fotografov z Európy, aby zaznamenali pre budúce generácie obraz rôznych častí Japonska na tému každodenného života súčasných Japoncov. Pätnásty ročník, na ktorom sa zúčastnili Martin Kollár a Olivier Metzger, bol zameraný na oblasť Chiba v juhovýchodnej časti regiónu Kanto. Bežní návštevníci si za vstupné jedno euro, dôchodcovia, ZŤP a študenti za 70 centov môžu v Kunsthalle prezrieť ich fotografie do 30. 4., v čase od 11:00 do 18:00.

Workshopy

  • Hry s voskom a papierom – Pod vedením Petra Knapa sa môžete naučiť v piatok od 16:00 hodine nielen zaujímavú techniku maľovania horúcim voskom, ale aj to, ako si z papiera jednoduchým spôsobom vytvoriť pekné veci. Akcia prebehne vo výmenníku Obrody.
  • Skejtový workshop – Mladší aj starší chlapci a dievčatá, príďte a začnite jazdiť na skejte, naučte sa nové techniky a triky a zabavte sa počas skejtových workshopov. Cena za workshop je 1 euro. Podujatie sa uskutoční v sobotu a v nedeľu od 13:00 do 19:00 vo výmenníku Ľudová.

Film

  • Týždeň francúzskeho filmu – Ide o samostatnú nesúťažnú filmovú prehliadku, ktorá je orientovaná na kvalitný francúzsky film. Premietanie filmov bude prebiehať nasledovne:

21. 3., Kasárne/Kulturpark, 19:00 – Z prezidentskej kuchyne (komédia, 100 min)

22. 3., Výmenník Brigádnická, 13:10 – S Moliérom na bicykli (komédia, 104 min), 15:10 – Renoir (biografický/dráma, 111 min), 17:15 – Mníška (dráma, 108 min), 19:30 – Paríž – Manhattan (komédia/roman­tický, 77 min),

23. 3. Výmenník Brigádnická, 13:30 – Asterix a Vikingovia (animovaný/komédia, 78 min), 15:10 – Čarovný kolotoč (animovaný/ro­dinný/dobrodruž­ný/komédia, 85 min), 17:00 Oliver Twist (dráma/rodinný, 130 min)

Divadlo

  • Smrť v Benátkach – Mannova románová predloha v piatok o 19:00 hodine ožije v historickej budove Štátneho divadla Košice.
  • 7 choreografov – Divadlo Štúdio tanca Banská Bystrica pripravilo aj pre divákov z Košíc tanečný projekt 7 choreografov, ktorý uvedie v nedeľu o 18:00 v Kasárňach/Kul­turparku. Tento unikátny tanečný autorský projekt pracuje s témou duetov prostredníctvom očí siedmich choreografov, vyzretých tvorcov slovenského súčasného tanca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM