Lenka Fedorová Kultúra

Nudiť sa v novom týždni rozhodne nebudeme: Výber akcií, ktoré v Košiciach stoja za pozornosť

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Košiciach zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Nudiť sa v novom týždni rozhodne nebudeme: Výber akcií, ktoré v Košiciach stoja za pozornosť
Zdroj: TASR

HC KOŠICE – HC 05 B. BYSTRICA

4. apríl 2016 o 17:00, Steel Arena

Košickí oceliari privítajú na domácom ľade hostí spod Urpína. O semifinálovú atmosféru sa postarajú vynikajúci fanúšikovia! Oceliarov čaká piaty semifinálový zápas.

PAVOL HAMMEL TOUR 2016

4. apríla 2016 o 19:00, Historická radnica (bývalé kino Slovan)

Legendárny Pavol Hammel prichádza potešiť ucho košického fanúšika. Tešiť sa môžete na nestarnúce hity a i novinky z jeho dielne. Spevácka legenda vydala už svoj 37. album, na ktorom sa textársky podieľali aj Milan Lasica, Kamil Peteraj a Vlado Slivka.

LA TRAVIATA

4. apríl 2016 o 19:00, Štátne divadlo

V salóne Violetty, slávnej parížskej kurtizány sa schádzajú hostia, medzi nimi i nový ctiteľ Alfredo Germont. Violettu už dlhší čas obdivuje a tento večer mu poskytne príležitosť na vyznanie lásky. Violetta sa spočiatku bráni nepoznanému citu, ale nakoniec zatúži po skutočnom šťastí. Ako to celé dopadne?

ZAŽMÚROČKO

5. apríl 2016 o 9:00, Bábkové divadlo Košice

Dielo vynikajúceho rozprávkara Christiana Andersena nemusíme nijako zvláštne predstavovať. Svet jeho rozprávok je odrazom spoločenských javov a pláštik tajomnosti im dodáva spojenie možného so skutočným, reálneho s nereálnym.

FASHION KIDLAB: FASHION STORY

05. 04. 2016, 16:30, Kasárne/Kulturpark

Počas tohto mesiaca sa budú detskí módni návrhári spolu s lektorkou venovať novej téme Fashion Story. Budú spolu vytvárať autorský módny príbeh. Každé dieťa vymyslí svoj vlastný model na základe samostatne zvolenej témy. Máte sa na čo tešiť!

DIVADLO NAD VECOU: GRÓFKY

5. apríla 2016 o 18:00, Divadlo nad vecou

Divadlo nad vecou, ktoré pôsobí pod vedením Michala Maguru vo Výmenníku Brigádnická, oslávilo druhé narodeniny. Po úspechoch s uvedením hry Neverte básnikom prichádza s premiérovou inscenáciou Grófky, s ktorou sa predstaví už 5. apríla.

ADAM ĎURICA – MANDOLÍNA TOUR 2016

5. apríl 2016 o 19:00, Spoločenský pavilón

Jesenné turné Adama Ďuricu fanúšikom nestačilo, a tak sa rozhodol pridať v Košiciach ďalší koncert. S Adamom si budete môcť zaspievať známe hity ako Mandolína, Neľutujem či Láska-veda.

VLADIMÍR ŽIDLICKÝ – FOTOGRAFIE Z ROKOV 2007 – 2015

6. apríla 2016 o 17:00, Východoslovenská galéria Košice

Vladimír Židlický, absolvent katedry fotografie FAMU, pedagóg a hodonínsky rodák sa považuje za výrazného predstaviteľa európskeho umenia. Do Košíc prichádza predstaviť svoju tvorbu po 28 rokoch.

PUF A MUF SA VRACIA

10. apríl 2016 o 15:00, Kasárne/Kulturpark

Divadelný tím vytvoril samostatný príbeh Puf a Muf sa vracia podľa námetu Nataše Tanskej a Viktora Kubala , kde sa deti zoznámia so slávnym animátorom a s niektorými postavami z jeho tvorby, ako sú Puf a Muf, Peter a Dita. Celá inscenácia sa ponesie v komickom až grotesknom duchu a chvíľami sa bude zdať, akoby išlo o animovaný film.

DVA – DETSKÝ VÝTVARNÝ ATELIÉR: ĽADOVÉ MEDVEDE

10. apríla 2016 o 15:30, Kunsthalle/Hala umenia Košice

Projekt DVA – detský výtvarný ateliér, ktorý je určený pre deti od piatich rokov, prichádza opäť s niečim novým. Na najbližšom stretnutí, ktoré bude 10. apríla, sa malí výtvarníci pod vedením lektorky Janky Duchoňovej pustia do ďalšej novej témy. Tentoraz sa budú hrať s ľadovými medveďmi.

Môže vás zaujímať:

Mladí košickí umelci: Aha, aké vzácne diela majú v rukách!

Ako rozprúdiť krv v pravý jarný víkend? 10 tipov na adrenalínové atrakcie v Košiciach a okolí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM