Ondrej Petričko Samospráva

O jedného uchádzača menej: Mária Sabolová z KDH sa vzdala kandidatúry na šéfku VÚC

Mária Sabolová z KDH sa vzdala kandidatúry na post šéfky KSK. Hlavným dôvodom je podľa nej ohlásená podpora strany Most-Híd aktuálnemu predsedovi a opätovnému kandidátovi strany Smer-SD Zdenkovi Trebuľovi.

Ilustračný obrázok k článku O jedného uchádzača menej: Mária Sabolová z KDH sa vzdala kandidatúry na šéfku VÚC
Zdroj: TASR

Kandidátka KDH na predsedníčku Košického samosprávneho kraja (KSK) Mária Sabolová dnes oznámila, že sa vzdáva svojej kandidatúry. „Po mnohomesačných rokovaniach KDH so stranami SDKÚ –DS a Most–Híd o podpore kandidáta na predsedu KSK som sa rozhodla nekandidovať v regionálnych voľbách, a to z dôvodu nejednotnosti podpory a postupu jednotlivých politických strán," vyhlásila bývalá poslankyňa NR SR.

Odstúpila kvôli rozhodnutiu strany Most-Híd

Hlavným dôvodom je podľa nej ohlásená podpora strany Most–Híd kandidátovi strany Smer-SD Zdenkovi Trebuľovi bez toho, aby o tomto svojom rozhodnutí informovala strany KDH a SDKÚ- DS, s ktorými mala podpísanú koaličnú dohodu na poslancov Zastupiteľstva KSK.

Uvádza tiež neochotu prehodnotiť spoločnú koalíciu a postup pre celé regionálne voľby v kraji. „Som presvedčená, že občan potrebuje transparentnú nielen správu verejných vecí, ale aj jasný postup politických strán v kraji v nastávajúcich voľbách do KSK," konštatovala.

Čas na registráciu kandidátov uplynie už v pondelok

Krajský šéf KDH v Košickom kraji Jozef Bobík reagoval, že rozhodnutie Sabolovej ho prekvapilo, ale vníma ho s pochopením. Krajská rada teraz hľadá riešenie, čo ďalej, pretože čas na registráciu kandidátov uplynie už v pondelok 30. septembra. „Každý člen rady má za úlohu hľadať návrh ďalšieho možného riešenia," dodal Bobík.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM