Richard Rovinsky Rôzne

O Košice sa zaujímajú noví zahraniční investori

Konferencia Košice Invest 2009 upútala pozornosť a záujem zahraničných investorov. Dvaja investori chcú v meste preinvestovať okolo 45 miliónov eur.

Aj vďaka októbrovej, prvej medzinárodnej investičnej konferencii mesta Košice Invest 2009 – Invest in the East prejavili o mesto záujem v uplynulých týždňoch viacerí zahraniční investori. Informoval o tom vedúci komunikačného referátu košického magistrátu Jaroslav Vrábeľ. Ako informoval vedúci referátu styku so zahraničím Rastislav Puchala, ktorý je aj kontaktnou osobou pre investorov, dvaja investori chcú v meste preinvestovať okolo 45 miliónov eur a vytvoriť približne 250 pracovných mi­est.

„Ide o nemeckú, belgickú, fínsku spoločnosť a skupiny portugalských a čínskych investorov. Podľa ohlasov z podnikateľského prostredia očakávame v nasledujúcom období ďalšie investičné zámery,“ uviedol primátor mesta František Knapík. Puchala spresnil, že záujem investorov z uplynulých týždňov sa týka oblastí projektov s vyššou pridanou hodnotou, vedy a výskumu, ďalej výroby priemyselných plastových profilov, izolačných materiálov, strojárskej a potravinárskej produkcie, retailu a stavebných materiálov.

„Dvaja zo záujemcov špecifikovali objem svojej investície, v prvej fáze každý z nich na úrovni od 20 do 25 miliónov eur a mali by vytvoriť 150 až 250 pracovných miest a v ďalšej fáze ešte viac. Ďalší záujemca avizuje dokonca 500 až 800 nových pracovných pozícií,“ vyjadril sa Puchala.

Doplnil, že v niektorých prípadoch boli dohodnuté opakované návštevy v nasledujúcich mesiacoch a v prvej polovici roka 2010 a s ďalšími potenciálnymi investormi komunikuje samospráva prostredníctvom kontaktných osôb.

zdroj: WEBNOVINY

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM