Michal Lendel Správy

Obchádzky a presmerovania počas maratónu: Pozrite si kompletný prehľad zmien...

Organizovanie 90.ročníka Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach so sebou prináša rôzne dopravné obmedzenia. Prezrite si prehľad obchádzok a presmerovaní, ktoré čakajú na obyvateľov mesta už v nedeľu.

Ilustračný obrázok k článku Obchádzky a presmerovania počas maratónu: Pozrite si kompletný prehľad zmien...
Zdroj: TASR

Trasa MMM

Štart a cieľ pred hotelom Hilton – Hlavná – Komenského – Kostolianska – Areál Anička – Tenisové kurty – Kostolianska – Vodárenska – Hlinkova – Národná Trieda – Štefánikova – Protifašistických bojovníkov – Jantárová – Južná trieda – obrátka pri hoteli Centrum – Južná trieda – Holubyho – Rastislavova – Moyzesova – Čsl.armády – Festivalovo nám.- Wat-sonova – Komenského – Hlavná.

Polmaratónci do cieľa a maratónci po obrátke pred cieľom, ešte raz ten istý okruh. Vozičkári a korčuliari štartujú na rovnakom mieste, len na jedno kolo, s cieľom na Nám. MMM pri Strednej priemyselnej škole strojníckej.

Dôležité upozornenie

1/ Od skorého rána musia vodiči mimoriadnu pozornosť venovať priestoru pred plavárňou na ulici Protifašistických bojovníkov. Na plavárni sú šatne pre vyše dvetisíc bežcov, preto je tu podstatne zvýšený pohyb chodcov.

2/ Úplná uzávierka ciest na trase MMM sa začne od 7:30 hod. na Nám. Osloboditeľov, kde je rozcvičovací priestor pre bežcov. Od 8:30 hod. musia motoristi počítať s obmedzeniami a regulovaním cestnej premávky na celej trase MMM a napojení komunikácie na túto trasu. Obmedzenia v cestnej doprave končia v čase 14:30 – 15:00 hod.

OBCHÁDZKY A PRESMEROVANIA

SMER Prešov – Centrum a opačne

  • z diaľnice od Prešova sa autom dostanete po odbočenie do Tesca a mestskej časti Džungla
  • vozidlá prichádzajúce po Palackého ulici do centra budú odklonené smerom k železničnej stanici.
  • bočnými ulicami sa autom dostanete až na Študentskú ulicu a následne po Hlinkovej smer Tesco, Prešov

Smer Južná trieda od Barce

  • z Južnej triedy je umožnený prejazd Jantárovou ulicou až na križovatku s ulicou Palackého Jazdite opatrne! Na tomto úseku od Palackého ulici po východnej strane je obojsmerná premávka. V protismere budú premávať autobusy hromadnej dopravy.

Smer od Železníkov na Rastislavovu

  • z Gemerskej ulice Vás odklonia na Rastislavovu smerom na Juh. Oproti Vám, od Holubyho ulice, pobežia maratónci

Smer po Moldavskej do centra
- vozidlá odklonia na križovatke Žižkova-Kuzmányho.

Smer z Terasy ku amfiteátru (Festivalové námestie)

  • autom prejdete Festivalové nám a do centra na ul. Kuzmányho
  • po Kuzmányho ulici až ku križovatke Štúrova – Moldavská – Žižkova.

Smer sídlisko Podhradová, Margecany, Spišská Nová Ves,

  • z Terasy (Trieda SNP) pred vjazdom na Festivalové nám. je umožnený prejazd na ulicu Watsonovú do protismeru. Watsonova ulica je rozdelená dopravnými kužeľmi. Jazdné pruhy smerom ku Komenského ulici sú vyhradené pre bežcov. Na opačnej strane bude obojsmerná premávka po ulicu Hurbanovu. Odbočením na ulicu F. Urbánka sa vozidlom dostanete z mesta od-do Čermeľa, na Podhradovú a na smer Margecany, Spišská Nová Ves.

Smer Kysak
- premávka bude presmerovaná na Kostolianskej ceste cez železničné priecestie do Ťahanoviec na
Magnezitársku ulicu. Po tejto trase cez Magnezitársku sa dostanete z mesta na smer Kysak a do ZOO
Kavečany odbočením na účelovú cestnú komunikácii podľa dočasnej dopravnej značky.

Priestor štartu na Hlavnej ulici pri hotely Hilton – smer od plavárne na Štúrovu ulicu medzi Auparkom a Hiltonom uzatvorený od 07.30 hod. Ostatné dočasne cestné uzávierky budú trvať od 08,30 do cca 15,15 hod.

Nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky počas tejto športového podujatia budú dohliadať príslušníci Policajného zboru a organizátor podujatia. Dodržujte pokyny a usmernenia policajtov a usporiadateľskej služby.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM