Lukáš Zavacký Správy

Obľúbené košické kúpaliská s novinkami: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Na košických kúpaliskách onedlho začína letná sezóna. Čo si pripravili pre svojich návštevníkov? Zisťovali sme novinky.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené košické kúpaliská s novinkami: Na čo všetko sa môžeme tešiť?
Zdroj: TASR

Na Mestskej krytej plavárni sa má začať rekonštrukcia len onedlho, no výhradne v zastrešenej časti, a to v termíne od 16. júna do 12. augusta. Ryba Anička sa tiež rozhodla len pre modernizáciu a novinky na nej nepribudnú. Po novom má však vymaľovanú strechu i budovu. Hygienické nátery už získali aj bazény.

Čítajte tiež: Košické kúpaliská finišujú s prípravami na sezónu: Poznáme termíny otvorenia!

Ďaleko neodskočil ani Triton. „Pre návštevníkov sme pripravili výmenu laminátového bazéna, nové záhradné a parkové úpravy areálu kúpaliska. Doplňujeme a vymieňame lehátka a slnečníky, obnovujeme pevné lavičky pod stromami a v zeleni areálu,“ uviedol prevádzkovateľ Ondrej Vargic.

Mestské kúpalisko sa zameralo na modernizáciu neplaveckého i detského bazéna, ktorý bude nerezový. Chýbať nebudú však i čerstvé atrakcie – vodný hríb, fontánka, ale aj chrlič a takzvaný hltiaci záliv.

Celková renovácia sa dotkla Červenej hviezdy. Po veľmi dlhej dobe sa opäť sprístupní verejnosti. „Obnovené nájdete pôvodné šatne, prevádzkovú budovu, bazény pre plavcov i neplavcov, detský bazén, navyše pribudne vodnopólový bazén a rôzne herné prvky v rámci oddychovo-relaxačnej časti areálu kúpaliska,“ prezradila hovorkyňa mesta Košice, Linda Šnajdárová.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM