Lenka Fedorová Šport

5 obľúbených bežeckých trás v Košiciach

Beh sa stáva čoraz viac populárnejší aj v metropole východu. Dôkazom sú desiatky bežcov v uliciach mesta.

Ilustračný obrázok k článku 5 obľúbených bežeckých trás v Košiciach
Zdroj: TASR

Na Alpinke

Pre tých, ktorí si radi dajú do tela a preferujú náročnejšie trasy je dobrou voľbou vybrať sa zabehať si na Alpinku. V tejto lokalite sú vhodné podmienky pre bežcov, no stretnete tam aj turistov či cyklistov. V lokalite začína a končí 25 km dlhá značená trasa vedúca na Findorákovú, Košickú Belú a do záveru Čermeľskej doliny.

V rekreačnej zóne Anička

Ďalšia z obľúbených trás je na Aničke, kde vás nebudú rušiť autá a vy si môžete spokojne vyčistiť hlavu a sústrediť sa na svoj výkon. Na bezproblémovej trase natrafíte len na jedinú križovatku.

Lesopark na Furči

Lesopark na Furči je jedným z najznámejších bežeckých miest v Košiciach. V parku sa nachádza 3,5 km chodník s vybavením zastávky pre oddych. Promenádny chodník je spojený sieťou zemných chodníkov so sídliskom i s ďalším oddychovým miestom „Tri kríže“, vybaveným oddychovými zariadeniami a ohniskom.

Popri Hornáde

Ďalšou veľmi obľúbenou a známou trasou pre bežcov je chodník popri rieke Hornád na Jazere. Trať je bezproblémová a sami si môžete určiť ako dlho pobežíte a kde to otočíte späť. Výhodou je nenáročný terén.

Na Terase

Na košickom sídlisku Terasa nie je ničím výnimočným, ak na chodníkoch natrafíte na množstvo bežcov. Dlhá trasa pozdĺž Triedy SNP je obľúbená ako u bežcov, tak aj u korčuliarov či cyklistov. Trať je nenáročná, avšak popri korčuliaroch by ste mali byť obozretní. Rátať treba taktiež s možným zdržaním na križovatkách.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM