Michal Lendel Rôzne

Obľubujú obyvatelia Luníka IX štvornohých miláčikov? Pozrite sa, ako sú na tom iné mestské časti...

Mesto Košice na svojej oficiálnej stránke ponúka zoznam všetkých psov, za ktorých ich majitelia platia dane v metropole slovenského východu. Pozrite sa, v ktorých mestských častiach je najviac psov a kde naopak najmenej.

Ilustračný obrázok k článku Obľubujú obyvatelia Luníka IX štvornohých miláčikov? Pozrite sa, ako sú na tom iné mestské časti...
Zdroj: TASR

Vedeli ste o tom, že na stránke mesta si môžete pozrieť zoznam štvornohých miláčikov s trvalým bydliskom v Košiciach? Ako pre Košice 24 prezradila hovorkyňa magistrátu Martina Urik Viktorínová, mesto sa rozhodlo zverejniť ho, aby predišlo únikom na daniach za psa.

V zozname je uvedená adresa psa, na ktorej je prihlásený, plemeno a číslo známky. „Ak teda občan podľa zoznamu evidovaných psov zistí, že pes, ktorý sa nachádza v jeho blízkom okolí nie je prihlásený, môže danú skutočnosť ohlásiť správcovi dane. Majiteľa potom vyzveme na podanie priznania k dani za psa,“ uviedla hovorkyňa.

Aktuálne eviduje mesto bezmála 11 000 prihlásených psov, z ktorých pritieklo do mestskej kasy v minulom roku 230 000 eur. Tieto peniaze idú do rozpočtu Košíc, z ktorého podľa slov hovorkyne prispieva mesto mestským častiam na zriadenie venčovísk a košov na exkrementy.

Podľa spomínaného zoznamu je najviac štvornohých miláčikov v mestskej časti (MČ) Západ a to až 1665. Obyvateľom MČ Sever spríjemňuje život 1151 najlepších priateľov človeka a na sídlisku KVP je to 994. Ďalej nasledujú Sídlisko nad jazerom (871), Dargovských hrdinov (865) a Juh (823). Naopak najmenší záujem o psov je na sídlisku Luník IX. Oficiálne čísla hovoria o 5 psoch, ktorých majitelia si splnili povinnosť nahlásiť svoje zviera na príslušnom úrade.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM