Michal Lendel Rôzne

Autentická rekonštrukcia obliehania Košíc: Pozrite si to v obrazoch!

Počas soboty sa v metropole slovenského východu utáborili cudzie vojská. V akcii sa predviedli šermiarske skupiny a skupiny vojenskej histórie z celej strednej Európy.

Ilustračný obrázok k článku Autentická rekonštrukcia obliehania Košíc: Pozrite si to v obrazoch!
Foto: Michal Lendel / Zdroj: Dnes24.sk

V rámci podujatia Dní mesta Košice bola v sobotu naplánovaná autentická rekonštrukcia obliehania mesta Košice vojskami poľského kráľa Jána Albrechta Jagelovského v roku 1491. Akcia aj napriek chladnejšiemu počasiu prebehla na výbornú a diváci tak mohli vidieť boj stredovekých rytierov na vlastné oči.

Atmosféru doby spred vyše piatich storočí pomohol zdokumentovať aj vojenský tábor, v ktorom nesmela chýbať hudba, pečené mäso priamo na ohni, ale aj zbrane, s ktorými sa fotografovali malí i veľký fanúšikovia histórie.

Nezabudnuteľný zážitok mal aj dvanásťročný Martin, ktorého zaujali práve stredoveké zbrane. „Odfotil som sa so sekerou a mečom, no boli dosť ťažké,“ priznal prekvapený chlapec. Svoje uznanie vyjadrila aj pani Jolana (47) ku kulinárskym zručnostiam stredovekých kuchárov. „Určite to boli šikovní ľudia, ktorým toho veľa nebolo treba. Trochu mäsa a oheň a už mali hostinu,“ dodala so smiechom.

Autentická rekonštrukcia obliehania Košíc
12
Galéria
Foto: Michal Lendel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM