Zuzana Vajayová Krimi

Obvinení muži mali spôsobiť firmám škodu za vyše 430.000 eur

Košický policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky piatich mužov z Michalovského okresu.

Viacerým zahraničným firmám mali spôsobiť svojím konaním škodu za viac ako 430.000 eur.

Podľa vyjadrenia hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jany Demjanovičovej sú medzi obvinenými 49-ročný Stanislav O., 57-ročný Jozef P., Ľudovít P. vo veku 28 rokov, o rok starší Štefan L. a 38-ročný Radomír F.

„V rokoch 2006 a 2007 obvinení Stanislav O. a Radomír F. v šiestich prípadoch vyhotovili falošné doklady a odovzdali ich ďalším obvineným. Títo vystupujúc ako zamestnanci prepravnej firmy ich použili pri preberaní tovaru u rôznych zahraničných firiem, pričom tento tovar odberateľom nedodali, ale previezli ho do colného skladu v Poľsku,“ konkretizovala Demjanovičová.

Tovar následne odpredali a takto získané finančné prostriedky použili pre vlastnú potrebu. Škodu za vyše 430.000 eur spôsobili piatim zahraničným firmám so sídlom v Lotyšsku, Česku, Maďarsku a Nemecku. Obvinení sú stíhaní na slobode.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM