Alexandra Kolínská Krimi

Obyvatelia Ďurkova si môžu vydýchnuť: Policajti chytili trojicu zlodejov, na svedomí majú aj krádež vzácneho kalichu!

Obyvatelia obce Ďurkov v okrese Košice-okolie si môžu vydýchnuť, ich nočná mora sa skončila. Polícii sa podarilo vypátrať trojicu, ktorá má podľa hovorcu na svedomí hneď viacero vlámaní. Milan (20), Martin (17) a Jozef (17) podľa polície spôsobili cirkvi nevyčísliteľnú škodu.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia Ďurkova si môžu vydýchnuť: Policajti chytili trojicu zlodejov, na svedomí majú aj krádež vzácneho kalichu!
Zdroj: TASR

Policajti obvinili 3× súdne trestaného Milana V. (20), 2× súdne trestaného Martina V. ( 17) a doposiaľ netrestaného Jozef J. (17) z okresu Košice-okolie zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody. „Obvinení sa vo štvrtok okolo 23:00 hodiny v obci Ďurkov, vlámali do budovy fary cirkvi. Po vylomení viacero dverí sa dostali až do kuchyne, odkiaľ odcudzili rôzne potraviny (25 kg mäsa, 30 kg cukru, mlieko, maslo a iné potraviny). Následne zo skrinky odcudzili dva kalichy z pozláteného striebra, ktoré sú vyhlásené Ministerstvom kultúry SR za kultúrnu pamiatku a ešte jeden pozlátený kalich s podnosom,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Nevyčísliteľná škoda

Cirkvi spôsobili doposiaľ nevyčíslenú škodu. Odcudzeným potravín spôsobili škodu vo výške 200 eur a poškodením zariadenia škodu vo výške 150 eur. Policajt podľa hovorcui u jedného z obvinených zaistili dva kalichy z kultúrnej pamiatky a časť odcudzených potravín.

Krádež v rodinnom dome

Milan, Martin a Jozef čelia aj ďalším obvineniam z krádeží ktorých sa mali dopustiť. „V novembri potom čo zvesili uzamknutú bránu z pántov vnikli na pozemok neobývaného rodinného domu v obci Ďurkov, kde sa vlámali do domu. Odcudzili nabíjačku na autobatérie, dve elektrické vŕtačky, sadu gola kľúčov, záhradné kliešte, trafostanicu, hlavice na vŕtačky, motorovú pílu a zváračku,“ povedal Szabó. Majiteľovi spôsobili škodu za 1 080 eur.

Z chaty zmizla elektrotechnika

„Začiatkom decembra Milan a Martin podliezli uzamknutú vstupnú bránu pozemku rekreačnej chaty v obci Ďurkov. Následne spoločne vylomili ochrannú mrežu a dvere rekreačnej chaty. Z chaty odcudzili elektrickú teflónovú panvicu, brúsky, teplovzdušnú pištoľ, elektródy, svorky, uholníky, zverák, elektroskúšačku, rôzne pracovné náradie a množstvo záhradného náradia. Veci si odniesli v taškách a na príručnom vozíku, ktorý taktiež ukradli,“ dodal Szabó. Majiteľovi spôsobili škodu za viac ako 160 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM