Hokej

Oceliari zbroja na budúcu sezónu: Košický káder posilnili dvaja noví hráči

Zmeny v kádri slovenského hokejového majstra z Košíc. Do metropoly východu prišli dvaja noví hokejisti. HC Košice posilnili obranca Adam Jánošík a útočník Václav Stupka.

Ilustračný obrázok k článku Oceliari zbroja na budúcu sezónu: Košický káder posilnili dvaja noví hráči
Zdroj: TASR

O príchode nových hráčov do tímu HC Košice informovala oficiálna webstránka hokejového extraligistu. Jánošík prichádza do Košíc z českého Liberca. Dvadsaťjedenročný zadák reprezentoval v roku 2012 Slovensko na juniorskom svetovom šampionáte v Calgary a Edmontone, kde bol asistentom kapitána. V roku 2009 štartoval aj na MS hráčov do 18 rokov v USA, kde sa s piatimi bodmi (1+4) v šiestich zápasoch stal najproduktívnejším hráčom mužstva.

Následne si ho v juniorskom drafte vyhliadol tím Gatineau Olympiques z QMJHL. V roku 2010 ho celkového 72. miesta draftoval klub NHL Tampa Bay Lightning, do profiligy sa však neprebojova. V drafte KHL si ho vybral kazašský tím Barys Astana.

Dvadsaťsedemročný Stupka patril v uplynulom ročníku k najproduktív­nejším hráčom ŠHK 37 Pieštany, za ktorý odohral celkovo 55 zápasov s bilanciou 15 gólov a 19 asistencií. Pred odchodom slovenskej reprezentácie na ZOH 2014 v Soči si zahral proti olympionikom vo výbere All stars tímu Tipsport extraligy.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM