Alexandra Kolínská Hokej

Oceliari získali ďalšie body: Čítajte, čo na to tréner Tomko

Aj retie kolo Extraligy bolo pre košických hokejistov úspešné. Zo zápasu v Piešťanoch si priniesli ďalšie tri body. Pozrite si sumár zápasu a hlasy trénerov.

Ilustračný obrázok k článku Oceliari získali ďalšie body: Čítajte, čo na to tréner Tomko
Zdroj: TASR

Košice od začiatku tvrdili muziku a už v 3. minúte musel zasahovať Šúrek po strele priamo z buly, ale v štvrtej už bol prikrátky, keď trojica Bartoš, Jenčík, Spilár vyšachovala domácu obranu a posledný menovaný otvoril skóre stretnutia. V 11. minúte sa mohol stav zápasu opäť meniť, keď sa do prečíslenia dostala dvojica Stupka, Kolena, ale druhý menovaný na Šúreka nevyzrel. V 14. minúte konečne pohrozili aj domáci, ale Melicherčík si so Šedivého strelou poradil. V závere tretiny ešte zazvonila domáca žrď po strele Jenčíka.

Piešťany začali druhú časť aktívnejšie, z čoho vyplynulo vylúčenie Drgoňa. V následnej presilovke pálil Rais, Melicherčíkovi jeho strela vypadla a Rapáč v 25. minúte vyrovnal. Havrani dostali po góle krídla a po strele Šedivého neupratal puk do bránky Románek. Postupne však Košičania prebrali opäť taktovku a Šúrek musel riešiť niekoľko situácii.

V 45. minúte nevyužili domáci ďalšiu presilovku. V 48. minúte pri signalizovanom vylúčení Piešťan vystrelil cez hradbu tiel Lapšanský a tečovaný puk skončil až za Šúrekom – 1:2. Domáci sa okamžite snažili odpovedať, ale strely Raisa v sieti neskončili a Kutálkova tutovka tiež nie. Nepresadil sa ani Rapáč po Mišurovom zatiahnutí puku do útočného pásma a zadovke, a keď v záverečnej power play zachránil Melicherčík pred Hlovičom, Košice sa tešili z triumfu.

Hlasy trénerov

Roman Sýkora, tréner Piešťan: „Tak, ako v Nitre, ani v tomto zápase akoby sme v prvej tretine neboli na ľade. Nestíhali sme im pohybovo, čo sa ukázalo pri prvom góle, kedy nás rozobrali. V druhej tretine sme zlepšili pohyb a podarilo sa nám vyrovnať. Škoda gólu v záverečnej tretine, bodík za bojovnosť v záverečných dvoch tretinách sme si zaslúžili. Som sklamaný z návštevnosti.“ Anton Tomko, tréner Košíc: „My sme vedeli, s čím ideme do Piešťan. Tie v poslednom zápase ukradli bod Nitre. V prvej tretine sme mali navrch, išli sme do vedenia a nevyužili sme ďalšie šance. V druhej časti sa hra rozkúskovala, pod čo sa podpísali vylúčenia a Piešťany využili presilovku na vyrovnanie. Hralo sa hore-dole a šance boli na oboch stranách. V záverečnej tretine sme dali gól. V závere pri power play sme mali šťastie, ale my sme do Piešťan išli pre víťazstvo a to sme splnili.“

ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Góly: 25. Rapáč (Rais, Brňák) – 4. Spilár (Jenčík, Bartoš), 48. Lapšanský Rozhodovali: Štefík, Baluška – Orolin, Tvrdoň Vylúčení: 2:5 Presilovky: 1:0 Oslabenia: 0:0 864 divákov Zostavy: ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Šedivý, Škadra, Brňák, Rais, Cunik, Valjent, Bučka, Srnec – Románek, Mišura, Klempa – Rapáč, Holovič, Kutálek – Lichanec, Hamrák, Haring – Vaculín, Toman, Brzobohatý HC Košice: Melihcerčík – Jánošík, Cebák, Černák, Štrbák, Drgoň, Philipp, Šeda, Hinďoš – Lapšanský, Hrnka, Bartánus – Spilar, Bartoš, Jenčík – Bicek, Češík, Sojčík – Stupka, Kolena, Chovan

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM