Alexandra Kolínská Hokej

Oceliarov čaká napínavý duel: Košickí hokejisti zabojujú o postup v Lige majstrov!

Slovenského majstra čaká kľúčový zápas na domácom ľade s rakúskym tímom KAC Klagenfurt. O postup v Champions Hockey League však budú bojovať bez dvoch zranených hráčov - gólmana Marcela Melicherčíka a obrancu Martina Dudáša.

Ilustračný obrázok k článku Oceliarov čaká napínavý duel: Košickí hokejisti zabojujú o postup v Lige majstrov!
Zdroj: TASR

Oceliari sa od pondelkového návratu z európskeho tripu naplno pripravujú na najdôležitejší súboj – zápas o postup zo základnej skupiny Champions Hockey League. „Do Steel Arény – na košický štadión Ladislava Trojáka – pricestuje 30-násobný rakúsky majster KAC Klagenfurt. Na zaručený postup do vyraďovacej fázy Champions Hockey League potrebujú zverenci trénerského tandemu Oremus – Šimíček dva body, teda víťazstvo,“ uvádza oficiálny web HC Košice.

Košickí hokejisti majú na svojom konte v tabuľke H-skupiny tri body, keď práve u nášho štvrtkového súpera na rakúskom klzisku predviedli bojovný odhodlaný výkon a zvíťazili 3:2.

V tomto súboji museli čeliť neraz neprimerane tvrdej hre ekipe kanadských hráčov v kádri súpera, výsledkom čoho je aj zranenie brankára Marcela Melicherčíka. Ten si vykĺbil rámeno a v najbližšom zápase teda bude v zostave chýbať.

„Košičania budú chcieť na vyradenie svojho gólmana odpovedať rovnako ako naposledy – strelenými gólmi a víťazstvom! Naposledy sa do štatistík ako úspešní strelci zapísali Lelkeš, Bicek a Suja, pričom pre Biceka šlo už o tretí gól v tomto ročníku Champions Hockey League a neohrozene si tak opäť oblečie dres TOP SCORER,“ informuje klub.

Skúseného košického útočníka a víťaza Stanley Cupu to zaraďuje nielen do pozície najlepšieho strelca Košíc a držiteľa dresu CRAMO Top Scorer, ale aj na celkovo druhú delenú pozíciu najlepších strelcov celej súťaže.

„Po dueli v rakúskom Klagenfurte hlavný kouč Peter Oremus chválil svojich zverencov aj za to, že na ľadovej ploche nechali celé svoje srdce a statočne vzdorovali poprednému celku medzinárodnej EBEL ligy. Aktuálni majstri Slovenska teda vedia, že cesta k úspechu v najbližšom stretnutí opäť povedie iba cez obetavý výkon a výbornú hru, ktorými chcú naplniť očakávania celej slovenskej športovej verejnosti,“ dodáva HC Košice.

Úvodné buly nášho najdôležitejšieho zápasu v tohtoročnej Champions Hockey League padne už tento štvrtok 3. septembra 2015 o 18:00 v košickej Steel Aréne. Pre Košičanov to bude zároveň posledný zápas základnej skupiny a aj posledné meranie síl s rakúskym Klagenfurtom.

Foto: ilustračné

Zdroj: HC Košice (oficiálny web)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM