Andrea Mesarčíková Rôzne

Ocenili najlepších študentov košickej TU a UPJŠ

Združenie Košice IT Valley po druhý raz vo svojej histórii odmenilo vynikajúcich študentov - informatikov Technickej univerzity v Košiciach (TUKE) a Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach Cenou Košice IT Valley Student Award.

Počas slávnostnej promócie 29. júna si ju prevzal absolvent Prírodovedeckej fakulty UPJŠ Peter Kál, ktorý spracoval bakalársku záverečnú prácu z oblasti aplikačných serverov a Mária Palušáková, ktorá sa v diplomovej práci venovala modelovaniu takzvaných RNA reťazcov pomocou stochastických modelov. Tretie ocenenie v rámci UPJŠ udelia počas jesenných promócií absolventov bakalárskeho štúdia.
Ako informovala Miriam Brašková z IT Valley, cenu môžu každoročne získať študenti, ktorí v danom roku ukončili odbory blízke informačným technológiám (IT) na I. alebo II. stupni vysokoškolského štúdia, ktorí počas celého obdobia dosahovali vynikajúce študijné výsledky a napísali pozoruhodnú diplomovú prácu. Cena pozostáva z finančnej odmeny, ocenenia, diplomu a vecných cien od členov združenia. Tento rok ich venovala spoločnosť RWE IT Slovakia, Košický samosprávny kraj a Microsoft Slovakia.
Na TUKE si ocenenia prevzali už 17. júna traja čerství absolventi inžinierskeho štúdia – Patrik Gallo so záverečnou prácou Autentizácia na báze eliptických kriviek (Bezpečnosť sietí), Michaela Kreutzová, ktorá sa venovala definovaniu počítačových jazykov prostredníctvom používateľských rozhraní a Mária Virčíková s prácou na tému Umelá inteligencia v humanoidných systémoch. Okrem záverečných prác komisia ocenila aj ich usilovné štúdium počas piatich rokov na univerzite.
Zmyslom oceňovania výnimočných diplomových prác študentov je podľa riaditeľa Košice IT Valley Petra Sinčáka podporovať záujem vysokoškolských študentov o informačné a komunikačné technológie a motivovať ich ku kreatívnym a inovatívnym záverečným prácam.
IT Valley Košice je združením 27 subjektov pôsobiacich v oblasti informačným technológii, školstva a verejnej správy. Realizuje aktivity na podporu rozvoja, výučby a inovácií v oblasti IT vo východoslovenskom regióne s cieľom pozitívne ovplyvňovať zamestnanosť a orientáciu na technológie s vyššou pridanou hodnotou.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM