Lenka Fedorová Hokej Šport

Odvolanie trénerov v HC Košice: Tím dočasne povedú Šimurda a Bartoš

Podľa predstaviteľov klubu bude hlavnou ambíciou nového trénera využiť potenciál hráčov súčasného kádra. Vylúčené však nie sú ani zmeny v tíme.

Ilustračný obrázok k článku Odvolanie trénerov v HC Košice: Tím dočasne povedú Šimurda a Bartoš
4
Galéria
Zdroj: TASR

Vedenie slovenského hokejového klubu HC Košice odvolalo v utorok trénerov A-mužstva Milana Jančušku a Jerguša Baču. Tím dočasne povedú Marcel Šimurda a Peter Bartoš, pričom klub pracuje na doplnení tohto tandemu. Informáciu priniesla oficiálna stránka košického klubu.

Na stole je 6–7 mien

Vedenie klubu pristúpilo k nepopulárnemu kroku po tom, čo tím prehral tri zápasy v rade. Milan Jančuška sa trénerského kormidla v košickom mužstve ujal pred aktuálnou sezónou spoločne s asistentom Jergušom Bačom. Mužstvo však pod ich vedením nepredvádzalo výkony podľa predstáv vedenia, čo vyústilo aj do finančných sankcií v úvode novembra.

Košičania sú po 32. kole Tipsport Ligy na priebežnej štvrtej priečke a so 63 bodmi na konte majú desaťbodovú stratu na prvý Trenčín.

Podľa predstaviteľov klubu bude hlavnou ambíciou nového trénera využiť potenciál hráčov súčasného kádra. Vylúčené však nie sú ani zmeny v tíme, tie by však mali byť v kompetencii nového kormidelníka.

„Úprimne poviem, že v tejto chvíli nie sú rozbehnuté žiadne rokovania s konkrétnym trénerom. Nejaké mená síce máme na stole, je ich asi 6–7, ale zatiaľ sme ešte s nikým z nich nerokovali. Súčasné riešenie je akýsi medzikrok. Siahli sme do interných zdrojov a dali sme šancu mladej trénerskej generácii,“ poznamenal Lang.

Bartoš asistentom trénera

Na doobedňajšom rozkočuľovaní pred zápasom 33. kola proti Trenčínu sa trénerského kormidla ujal Šimurda, ktorému bude asistovať Bartoš. Pre Šimurdu je to návrat k A-mužstvu po necelom roku. V sezóne 2016/2017 pôsobil ako asistent Rostislava Čadu, no pred záverom základnej časti ich vedenie odvolalo. Návratu k tímu, navyše vo významnejšej pozícii, sa potešil.

„Je to obrovská zodpovednosť. V prvom rade však chcem povedať, že my s Peťom Bartošom nezmôžeme nič, pokiaľ nám nepomôžu hráči. Mužstvo musí ťahať za jeden koniec povrazu, inak výsledok nespraví. Niektoré veci sú nastavené dobre, takže určite nechceme všetko búrať. Ja osobne ďakujem klubu za to, že mi už ako malému chlapcovi dalo možnosť pôsobiť v klube. Toto je pre mňa obrovský krok vpred a chcem sa odvďačiť klubu,“ poznamenal 37-ročný tréner.

Zaujímavé obdobie zažíva jeho asistent Peter Bartoš. Ten si v predošlom domácom zápase proti Banskej Bystrici vychutnával ovácie publika, keď dal symbolickú bodku za aktívnou kariérou a presedlal na pozíciu trénera mládeže.

„Nečakal som to. Bol som pripravený na trénovanie detí, no počas tréningu sa mi dostala informácia, že sa mám dostaviť k vedeniu klubu. Povedali mi, čo je vo veci. Neváhal som nad ich ponukou,“ uviedol Bartoš.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM