JAB Kultúra

Nový týždeň v Spišskej a okolí? Preštudujte si, aj aké zaujímavé lákadlá ľuďom ponúka

Ďalší februárový týždeň je už tu. A v našom meste a okolí ponúka aj rôzne lákavé podujatia. Pozrite si tipy našej redakcie...

Ilustračný obrázok k článku Nový týždeň v Spišskej a okolí? Preštudujte si, aj aké zaujímavé lákadlá ľuďom ponúka
Zdroj: Dnes24.sk

Letopisy v obrazoch / vernisáž

19. februára 2019 o 16:00, Múzeum Spiša, Provinčný dom

Vernisáž výstavy originálnych diel ruského maliara – grafika Alexandra Jerašova, ktorá je ojedinelá svojho druhu, pretože cez prizmu starobylého ruského mesta Suzdaľ ukazuje najväčšie medzníky dejín Ruska, ale tiež veľa zo spoločných dejín všetkých slovanských národov. Vernisáž sa bude konať za účasti Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku.

Ples Centra voľného času

19. februára 2019 o 17:00, koncertná sála Reduty

Jarné prázdniny si môžu deti a mládež v Spišskej Novej Vsi spríjemniť aj detským plesom, ktorého 14. ročník organizuje Centrum voľného času Adam. Deti a ich rodičia sa môžu tešiť na bohatý kultúrny program a rôzne vystúpenia detí. Nebude chýbať ani bohatá tombola či detský hosť plesu, ktorý je prekvapením.

Mesiac a magnólie

20. februára 2019 o 19:00, Divadlo Kontra

Vynikajúcu komédiu o zákulisí vzniku “Odviate vetrom”, jedného z najslávnejších filmov všetkých čias si budete môcť pozrieť uprostred pracovného týždňa v divadle Kontra. Legendárny hollywoodsky producent David O. Selznick zamyká režiséra a scenáristu v svojej kancelárii a prinúti ich k nadľudskému výkonu…

Storočie podľa Márie

20. februára 2019 o 19:00, štúdio Spišského divadla

Monodráma Jána Jendrichovského vznikla na motívy spomienok jeho starej mamy Márie Repkovej z Novej Ľubovne. Jej život pripomína hrubú pútavú knihu, v ktorej sa dá čítať. Jej kapitoly sú naplnené láskou, bolesťou, múdrosťou, humorom a najmä silnou vierou. Jendrichovský pred divákom citlivo rozkladá osud človeka a krajiny, ktorá ho zrodila. Je to Orbis pictus – maľovaný goralským temperamentom a folklórom.

Prehliadka mesta / Večerná prehliadka múzea

21. februára 2019 o 17:00, Múzeum Spiša

Pri príležitosti Medzinárodného dňa turistických sprievodcov Múzeum Spiša pripravilo tematické sprevádzanie mestom Spišská Nová Ves so zameraním na podobu Spišskej Novej Vsi v stredoveku. Zraz účastníkov o 17:00 pred Provinčným domom. Účasť voľná, zdarma. Vychutnať si môžete aj večernú prehliadku Provinčného domu – sídla Múzea Spiša so zameraním na históriu Spiša a Provincie XVI spišských miest o 18:00 hod.

Kubánska slovenská noc

22. februára 2019 od 19:00, Koncertná sieň Reduty

V koncertnej sále Reduty v Spišskej Novej Vsi sa bude konať 6. ročník spoločenskej akcie v rytme kubánskej salsy. Kubánsku hudbu zabezpečí Aristarco Peréz so speváčkou Janelys Fernandez Diaz a jeho kapelou Team Cuba. Tento rok sa prepojí kubánska hudba a tanec so slovenskou nôtou. Dopomôžu k tomu muzikanti a bratia zo skupiny Cimbal brothers s ich úžasnou speváčkou Svetlanou Rymarenko. Tanečné vystúpenie a animácie predstaví Mario Lopez s jeho tanečníkmi z Dance company.

Pankuškové fašiangy

23. februára 2019 od 10:00, Plejsy

Tradičné pankuškové fašiangy nás čakajú v sobotu aj v lyžiarskom stredisku Plejsy v Krompachoch. Nebudú chýbať vystúpenia domácich aj hosťujúcich folklórnych skupín či ľudová rozprávačka. Návštevníci sa budú môcť tešiť aj na vystúpenie zábavnej skupiny Traky. Súčasťou podujatia bude aj karneval na snehu, stavanie snehových sôch či súťaž o najväčšiu, najkrajšiu a najchutnejšiu pankušku.

Ples útulku Šťastný psík

23. februára 2019 o 19:00, KD Matejovce nad Hornádom

Ples s peknou myšlienkou sa bude konať koncom februára v Matejovciach nad Hornádom. Tam budú po prvýkrát plesať všetci milovníci štvornohých kamarátov. Aj tento ples bude mať charitatívny podtón a v cene vstupenky okrem klasickej večere, prípitku, nealka či kávy je nielen dobrá zábava, ale aj pomoc útulkáčom.

Verejné korčuľovanie

23. a 24. februára 2019 od 17:30, Zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v sobotu aj v nedeľu podvečer.

Karneval na ľade

24. február 2019 od 14:00, Zimný štadión – vedľajšia malá ľadová plocha

Spojenie zábavy so zdravým pohybom, kde nebude chýbať ani súťaž o naj masky sa bude konať v nedeľu popoludní. Najviac sa cenia tie, ktoré si deti vyrobia vlastnoručne, s pomocou rodičov, súrodencov či kamarátov. Budú aj iné súťaže, priniesť si môžete aj hokejky.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Počas uplynulého týždňa zavítali do novoveskej nemocnice netradiční darcovia krvi. Pozrite si ich v priloženej galérii.

OBRAZOM: Valentínska kvapka krvi v spišskonovoveskej nemocnici
20
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM