Lenka Fedorová Správy

Okresný súd v Košiciach má nové posily: Koho na dôležité posty vymenoval prezident Kiska? FOTO

Miesto, kde sa rozhoduje. Miesto, ktorému by sa väčšina ľudí vo viacerých prípadoch najradšej vyhla. Okresný súd v Košiciach. Po novom bude fungovať aj s posilou, ktorú v týchto dňoch vymenoval prezident SR Andrej Kiska.

Ilustračný obrázok k článku Okresný súd v Košiciach má nové posily: Koho na dôležité posty vymenoval prezident Kiska? FOTO
Zdroj: TASR

Uvoľnené sudcovské miesta na viacerých okresných súdoch po celom Slovensku sa čoskoro zaplnia novými sudcami. Na návrh Súdnej rady dnes vymenoval prezident SR Andrej Kiska 23 nových sudcov bez časového obmedzenia.

Ide o druhú skupinu sudcov, ktorá prešla prísnejším výberom, novozavedeným preverovaním sudcovskej spôsobilosti. Vlani v novembri Kiska vymenoval po takmer ročnej prestávke prvú skupinu 17 takto vybraných sudcov. Takzvanými sudcovskými previerkami doteraz neprešiel jeden z celkovo preverených 45 kandidátov.

Medzi novozvolených sudcov OS sa tak zaradili aj Peter Kubej (OS Košice II), Petra Štefanko (OS Košice II) a Natália Štrkolcová (OS Košice–okolie).

V prejave počas slávnostného ceremoniálu Kiska zdôraznil, že generačná obmena sudcov je dôležitou súčasťou úsilia o dôveryhodnejšie súdnictvo.„Želám si, aby ste boli generáciou sudcov, ktorá bude pri každodennom výkone povolania schopná na vysokej odbornej úrovni chrániť spravodlivosť a posilňovať právnu istotu ľudí na Slovensku,“ uviedol Kiska.

Prezident zaželal novým predstaviteľom sudcovského stavu, aby sa vo svojom poslaní stali osobnosťami, ktorých integrita bude vzorom pre všetkých v otázkach rešpektu k právu, k zmyslu pre férovosť, ale aj pokory k veľkej moci, ktorá bude v ich rukách.

Prezident SR Andrej Kiska vymenoval sudcov OS
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM