Lenka Fedorová Šport

Olympijskú atmosféru si užijeme aj v Košiciach: Čaká nás virtuálna realita aj...

Najväčší športový sviatok sa už nezadržateľne blíži. Olympijskú atmosféru budú čoskoro môcť zažiť aj Košičania.

Ilustračný obrázok k článku Olympijskú atmosféru si užijeme aj v Košiciach: Čaká nás virtuálna realita aj...
Zdroj: TASR

Najväčší sviatok zimných športov sa nezadržateľne blíži. Už o niekoľko dní privíta juhokórejský Pchjongčchang športovcov takmer z celého sveta a nad dejiskom ZOH sa rozhorí olympijský oheň – symbol mieru, jednoty a fairplay.

Slovenský olympijský výbor (SOV) pri tejto príležitosti pripravil pre slovenskú verejnosť sprievodné podujatie so zaujímavým programom, v rámci ktorého sa predstavia slovenské športové osobnosti. Počas 10-dňovej tour zavíta olympijská pochodeň aj na východ.

Len niekoľko dní pred blížiacimi sa Zimnými olympijskými hrami 2018 poputuje symbolický olympijský oheň do Košíc. V OC Aupark sa 7. februára s priaznivcami športu stretnú basketbalistka Zuzana Žirková a hokejový útočník Jiří Bicek.

Návštevníci si budú môcť vyskúšať atraktívne športy ako cyklistika, biatlon a vodný slalom na simulátoroch virtuálnej reality a trenažéroch, pozrieť si unikátnu výstavu s názvom 25 rokov SOV, 33 medailí, 26 medailistov a zaspomínať si na vrcholné momenty slovenských športovcov.

Podľa SOV je cieľom programu priblížiť olympijskú atmosféru všetkým fanúšikom športu. Okrem iných miest sa tak aj v Košiciach bude možné dotknúť skutočnej olympijskej pochodne a prežiť nezabudnuteľný olympijský športový deň.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM