Lenka Fedorová Rôzne

Olympijský výbor vyzdvihol naše mesto: Košice získali významnú trofej

Metropola východu sa pýši významným ocenením. Zdá sa, že európske mesto športu si svoje poslanie plní na sto percent.

Ilustračný obrázok k článku Olympijský výbor vyzdvihol naše mesto: Košice získali významnú trofej
Zdroj: TASR

Mesto Košice má na svojom konte významný úspech. Jeho prínos bol ocenený Výročnou trofejou Medzinárodného olympijského výboru za rok 2015 v kategórii Šport a inovácie. Tá mu bola udelená na 49. valnom zhromaždení Slovenského olympijského výboru.

Trofej prevzal primátor Raši

Prezident SOV František Chmelár odovzdal ocenenie Pimátori Košíc Richardovi Rašimu. Ten bol ocenený aj plaketou SOV, ktorá je udeľovaná osobnostiam, ktoré významne prispievajú k rozvoju olympizmu a športu.

„To všetko je ocenenie spoločnej práce tých, ktorí sa venujú športu pre všetkých, ale aj práce s mládežou v Košiciach. Ocenenie MOV za prínos v oblasti športu pre mesto Košice sme prevzali spolu s vedúcim referátu športu a mládeže Ivanom Šulekom. Zároveň som si prevzal aj ocenenie SOV – plaketu za prínos v oblasti športu. Ale čo ma teší najviac je to, že na 49. Valnom zhromaždením SOV osobitne vyzdvihli mesto Košice – získanie titulu Európske mesto športu ako aj kandidatúru mesta na EYOF v roku 2021, či otvárací ceremoniál za účasti predstaviteľov Európskej komisie v Košiciach pri príležitosti Európskeho týždňa športu v septembri toho roku,“ s potešením uviedol košický primátor.

Košice sú príkladom nadviazania na históriu a tradíciu

Slovenský olympijský výbor konštatoval, že pod vedením Richarda Rašiho sa šport v metropole východu významne rozvíja a svoje ocenenie pre mesto Košice zdôvodnil:

„Mesto Košice dostalo na rok 2016 titul Európske mesto športu, čo dobre odráža význam športu pre metropolu východného Slovenska. Košice sú príkladom úspešného nadviazania na históriu a tradície. K tradičným podujatiam, ktorým dominuje Medzinárodný maratón mieru (vlani sa konal už jeho 92. ročník) pribudli v posledných rokoch moderné a inovatívne športové podujatia, ktoré prispievajú k sociálnej inklúzii jeho obyvateľov.“

Podľa výboru sa to prejavuje v neustálom výraznom zlepšovaní športovej infraštruktúry a v organizácii aktivít, do ktorých sa široko zapájajú ľudia zo všetkých vekových skupín. Dlhoročná spolupráca mesta Košice so Slovenským olympijským výborom viedla podľa SOV ku kandidatúre Košíc na usporiadanie letného EYOF v roku 2021. Definitívne sa o nej má rozhodnúť ja jeseň tohto roka.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

"Dni mesta Košice ponúknu bohatý program: Vieme už teraz, na čo sa môžeme tešiť! ":http://kosice.dnes24.sk/…tesit-235927

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM